Va salut,
Marti 2 august am fost anuntat de catre patronul societatii unde lucrez ca postul meu va fi restructurat incepand cu... 1 august ! A fost doar o discutie, sunt sigur ca exista alte motive pentru a se renunta la colaborarea cu subsemnatul, atata vreme cat in aceste zile se fac angajari (!!!). Marti, pe 2, am depus cerere de concediu 3 zile, aprobata de director, astfel ca luni, adica astazi, m-am prezentat la program normal. Surpriza, mi s-a prezentat o hartie nesemnata de nimeni din cadrul societatii - bineinteles, ar fi urmat sa fie semnata, probabil - in care eram instiintat ca postul meu se desfiinteaza din 1 august, urmeaza sa intru in preaviz 14 zile (desi in CIM se stipuleaza negru pe alb, durata preavizului 20 de zile lucratoare in cazul concedierii). Este legal sa primesc preaviz retroactiv ? Trebuie sa depun o solicitare/notificare pentru compensatii financiare, legea prevazand 1-2 salarii nete ? Pot inainta o sesizare catre ITM ca omul angajeaza pe banda rulanta, din cate cunosc pe posturi similare cu al meu, in conditiile in care pe mine tocmai m-a concediat pe motivul restructurarii postului ?
Buna ziua,
Restructurarea postului nu se poate face retroactiv.Preavizul in cazul restructurarii trebuie sa fie de 20 de zile lucratoare si incepe din data anuntarii.In preavizul respectiv ar trebui sa apara si salariile compensatorii pe care ar trebui sa le primiti conform CCM la nivel de unitate/nivel de ramura dupa caz.Puteti anunta ITM-ul insa mai bine ar fi sa va adresati unei instante, pentru ca ITM o sa va zica ca s-a desfintat postul iar angajatorul poate angaja persoane pe alt post(denumire diferita).
Urgent
Luciana21
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pt. restructurare inafara de prev. CM art.65-72 si CCMUNN art78-82 mai trebuie sa studiez ceva...stiu despre o hatarare ... (vezi toată discuția)