avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept semnatura intr-un post
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept semnatura intr-un post

Buna ziu,
as dori daca poate ca cineva sa ma lamureasca, sa ma linisteasca cu privire la urmatoarea problema/aspect :
Pana in martie 2009 am fost seful departamentului de investitii al unei societati care in prezent se afla in insolventa si in faliment. Desi detineam o functie de conducere nu aveam drept de semnatura pe documente oficiale insa "mersul" documentelor era stabilit. Nu stiu daca era scris intr-un ROI acest "mers"
Patronul acestei societati vrea sa inceapa urmarirea penala impotriva mea cum ca as fi semnat niste documente fara drept de semnatura. Ca sa fiu ma explicit : Un Contract facut cu o societate era semnat de mine (adica verificam daca corespunde obiectul contractului si timpul de executie) apoi mergea la juridic si-l avizau daca corespundea din punct de vedere juridic si in final la patron pentru a-l aviza final. Deci semnatura mea era pentru "noi" (ceva intern cum ca am citit daca era bine formulat la obiectul si timpul de executie) La un Contact cu o societate patronul era plecat in excursie la schi in Austria. A fost semnat de mine si de departam. juridic dar el fiind plecat nu l-a mai semnat. Nici in ziua de azi nu s-a platit acel Contract si acum patronul vrea sa inceapa urmarirea mea penala cum ca as fi semnat acel Contract.
As dori sa-mi spuna cineva ce mi se poate intampla si cum as reusi sa-mi formulez apararea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:41, 28 Aprilie 2010
Buna ziua !
Daca ati semnat pe acel contract in numele si pe seama firmei(patronului) sunteti in culpa si vi se poate intocmi dosar penal (intrucat nu aveati drept de semnatura) si eventual solicita daune (in masura in care exista) . Daca ati semnat in calitatea si numele dvs. (prevazute si inscrise in contract ca atare) nu vi se poate imputa nimic .
Pai in regulametul intern orice Contract trecea pe la departamentul meu sa-l verific doar d.p.d.v. tehnic.
La final orice contract avea 3 semnaturi : a mea (sau a unui coleg de la tehnic), a cuiva de la juridic si cea oficiala a patronului. La Contractul in cauza nu stiu de ce nu a semnat patronul (nu urmaream evidenta predarii contractelor la constructori/furnizori). El a fost plecat in Austria, a spus ca-l va semna la intoarcere dar acum dupa 2 ani aflu ca nu a mai facut-o la vremea respectiva
Am semnat in numele meu..adica cu semnatura mea pt numele meu. Nu eu eram trecut ca si administratorul firmei (beneficiar) in Contract
Din cele ce ziceti nu ar trebui sa aveti probleme penale.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din cele ce ziceti nu ar trebui sa aveti probleme penale.



Foarte corect,ultima semnatura,cea a patronului,despre care afirmati ca nu a semnat,era semnatura care trimitea contractul spre derulare.
Dvs,nu ati semnat nici pentru patron,nici in locul acestuia,deci contractul nu putea fi suspus derularii,mai ales ca nu aveati drept de semnatura in locul acestuia.
Din cate inteleg avizul dvs.era pur consultativ ,pe domeniul dvs.de activitate
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscris sub semnatura privata -caz maverick69 maverick69 Prietena mea are o problema cu legea pe care eu nu o inteleg.Vom cauta un avocat , dar as dori mai intai , daca se poate o opinie. A lucrat ca si contabil - ... (vezi toată discuția)
Despre admininistratorul unei societati comerciale leonida leonida daca intr-o societate comerciala sunt 3 asociati cu parti egale si unul dintre ei este si administrator iar acesta din urma este plecat din tara si a facut ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)