avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autorizare ca liber profesionist
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autorizare ca liber profesionist

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care sunt documentele necesare pentru autorizarea ca liber profesionist. Am obtinut de la Finante cod fiscal, dar acum ma intereseaza daca am nevoie de registru de iuncasari clienti, registru unic de control? Cum emit facturile si chitantele.....
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 09:20, 27 Aprilie 2010
Pentru evidenta contabila in partida simpla, aveti nevoie de
Registrul de incasari si plati
Registrul Inventar
Registrul Unic de Control.

Emiterea facturilor se poate face electronic sau cumparand facturier si chitantier.
Ceea ce trebuie sa stiti este ca aveti obligatia de a emite decizie (la inceputul fiecarui an)cu plaja de serii si numere pentru facturi,avize,chitante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturier pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA. Am urmatoarea nelamurire in legatura cu Facturile si Chitantele: am achizitionat un carnet de facturi si un carnet de chitante. Am ... (vezi toată discuția)
Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc sunt necesare? gianina5 gianina5 Sotul meu urmeaza sa fie PFA. Are o activitate permanenta si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii pentru o societate, alta decit angajatorul. ... (vezi toată discuția)
Registre avocati B06D4N B06D4N Am inteles ca ne trebuie registre gen: - Un registru de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b); - Un registru inventar (cod 14-1-2/a) Daca stie cineva de ... (vezi toată discuția)