avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc sunt necesare?

Sotul meu urmeaza sa fie PFA. Are o activitate permanenta si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii pentru o societate, alta decit angajatorul. Inca nu are CUI, ce trebuie sa achizioneze in calitate de PFA pentru a emite factura pe sumele din contractul de prestari servicii, stampila, chitantier, sunt cu regim special? Si mai vreau sa intreb ce fel de contributii va plati daca el este angajat cu contract de munca la alta societate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miauca , utilizator 17:15, 7 Iulie 2010
- autorizare activitate la registrul comertului
- dupa autorizare, vizita la administratia financiara pentru luare in evidenta si depunere declaratie de venit estimat (decl.220) pana la sfaristul anului
- stampila, facturier, chitantier, registru unic de control, registru inventar, registru de incasari si plati, jurnal de vanzari-cumparari (daca e platitor de tva)
- contabilitate in partida simpla
-impozit pe venit 16% din venitul net (venit brut - chelt. deductibile)
- contrib. sanatate 5.5% din venitul net
nu va fi platitor de TVA, mai are nevoie de facturier sau doar de chitantier?
Am o mare dilema . Contributia la sanatate , asigurarile sociale si somaj se vor plati la venitul net sau brut? Va multumesc pt orice raspuns care ma poate lamuri in legatura cu acest lucru. Miauca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate pentru pfa si salariat mototo mototo Buna ziua . Sunt pensionar pentru limita de varsta si vechime completa, incadrat cu contract cu contract de munca pe durata nedeterminata la o firma privata, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Roxie Roxie Buna seara. Sunt PFA la inceput de drum, si as avea nevoie de sfaturi legate de tinerea contabilitatii si declaratiile la Administratia Financiara. Pentru ... (vezi toată discuția)