avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege ref. la deschiderea unui cont ptr angajatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege ref. la deschiderea unui cont ptr angajatii reintegrati in munca

Buna
Sunt noua pe aici si am si eu o mica nelamurire..de fapt cred ca ar tb sa va explic pe scurt despre ce este vorba. O persoana concediata in 2009 a obtinut in instanta reintegrarea in munca,pe tot parcursul desfasurarii procesului aceasta a primit somaj.datorita sentintei favorabile ea tb reintegrata in munca insa am inteles ca tb sa returneze la AJOFM somajul. A obtinut de asemenea si plata salariilor aferente anului 2009 din care ar vrea sa returneze banii agentiei.Angajatorul doreste sa faca recurs, insa daca ii achita persoanei reintegrate toti banii daca recursul va fi in favoarea angajatorului, cum isi va mai recupera acesta banii de la angajat?
Eu ma gandisem ca angajatorul sa depuna intr-un cont salariile angajatului insa numai in momentul finalizarii recursului acesta sa ii poata folosi iar plata datoriilor angajatului cartre AJOFM sa fie facuta de angajator cu acordul angajatului. Nu stiu daca exista vreo lege care sa permita asa ceva.
Voi aveti cumva cunostinta?
Va multumesc anticipat

Chiar nimeni nu ma poate ajuta?:(
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Alina_2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 12:32, 27 Aprilie 2010
Nu exista o asa grozavie, Hotararile in fond numite sentinte, in dreptul muncii sunt definitive si executorii chiar daca exista posibilitatea unui recurs, partea care a cazut in pretentii trebuie sa execute obligatia, in caz de castig in recurs a angajatorului se intampla invers.Daca ramane si in recurs decizia favorabila angajatului, el ar putea deschide un proces angajatorului pentru a-l chema in garantie si a suporta acesta indemnizatiile luate de angajat in perioada cand statutul sau era de somer.
Multumesc frumos pentru lamurie. Am crezut ca exista vreo portita de scapare deoarece firma are mari datorii si reintegrarea in munca a celor concediati in 2009 ar insemn foarte mult din punct de vedere financiar. Poate ca singura solutie ar fi discutarea cu angajatii respectivi si acceptarea de catre acestia a platii salariilor in rate, esalonat cumva.Nu mai stiu ce sa zic:( oricum am inteles ca daca angajatorul nu isi executa obligatia de reincadrare angajatul ii poate face plangere penala.
Multumesc oricum.
Asa este, mai greu cu esalonarile, ce-i in mana nu este .....!!!!
Portita ar fi daca firma ajunge in insolventa si angajatii nu mai pot fi reintegrati(logic), daca firma are activitate, sorry.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire despagubiri catre angajator andreidarius andreidarius buna ziua! am un amic care in 2009 a fost concediat prin desfiintarea postului; a contestat in instanta decizia iar tribunalul i-a dat dreptate si a dispus ... (vezi toată discuția)
Concedierile din ultimul timp, mai exact 2009-2010, se fac pe criterii obiective? ContSters125171 ContSters125171 Ce instrumente are la indemana angajatul in cazul unei conciederi fortate-irationale(din punctul sau de vedere)? In conditii normale el semneaza un document ... (vezi toată discuția)
Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)