buna ziua!
am un amic care in 2009 a fost concediat prin desfiintarea postului; a contestat in instanta decizia iar tribunalul i-a dat dreptate si a dispus reintegrarea si plata drepturilor salariale pe perioada de la concediere pana la reintegrare. Amicul meu a insat despagubirea, s-a reincadrat dar in recurs instanta a respins ca nefondata contestatia la decizia de concediere;desigur ca l-au concediat din nou.
acum insa a primit o cerere de chemare in judecata de la fostul angajator care cere restituirea despagubirii acordate cu ocazia reintegrarii. Cererea nu este prescrisa ( mai trebuiau vreo 3 luni ).
intrebare : care sunt sansele ca amicul meu sa nu fie obligat sa plateasca acei bani?( nu-i are in primul rand, iar in al doilea rand, de ce era nevoie de o alta judecata, nu era competent executorul sa execute direct sentinta din recurs ? )
multumesc!
Sanse de castig nu are si, prin urmare, va trebuie sa-i plateasca.
Este necesara o noua cerere de chemare in judecata, intrucat nu cred ac instanta de recurs a dispus si restituirea sumelor primite ca urmare a punerii in executare a hotarii primei instante.