avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire despagubiri catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire despagubiri catre angajator

buna ziua!
am un amic care in 2009 a fost concediat prin desfiintarea postului; a contestat in instanta decizia iar tribunalul i-a dat dreptate si a dispus reintegrarea si plata drepturilor salariale pe perioada de la concediere pana la reintegrare. Amicul meu a insat despagubirea, s-a reincadrat dar in recurs instanta a respins ca nefondata contestatia la decizia de concediere;desigur ca l-au concediat din nou.
acum insa a primit o cerere de chemare in judecata de la fostul angajator care cere restituirea despagubirii acordate cu ocazia reintegrarii. Cererea nu este prescrisa ( mai trebuiau vreo 3 luni ).
intrebare : care sunt sansele ca amicul meu sa nu fie obligat sa plateasca acei bani?( nu-i are in primul rand, iar in al doilea rand, de ce era nevoie de o alta judecata, nu era competent executorul sa execute direct sentinta din recurs ? )
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 11 Iulie 2013
Sanse de castig nu are si, prin urmare, va trebuie sa-i plateasca.

Este necesara o noua cerere de chemare in judecata, intrucat nu cred ac instanta de recurs a dispus si restituirea sumelor primite ca urmare a punerii in executare a hotarii primei instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire somaj dupa reintegrare sxamo39_p sxamo39_p In cazul anularii in instanta a deciziei de concediere, urmata de reintegrarea la fostul loc de munca, este obligatoriu ca angajatul sa restituie ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie disponibilizare MatusaVulpe MatusaVulpe Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu \"scuza\" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)