avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie disponibilizare

Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu "scuza" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie 2010 am castigat, respectiv plata salariilor datorate de la data la care am fost concediat pana la data reintegrarii pe postul pe care l-am avut. Intre timp eu am luat somaj si am primit de la firma cand am plecat si un salariu compensator.
In situatia data angajatorul cat trebuie sa imi plateasca?

1. sal pe 5 luni
2. sal pe 5 luni din care se scade sal compensator
3. sal pe 5 luni din care se scade sal compensator si indemnizatia de somaj
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 14 Ianuarie 2011
asa cum instanta a hotarat! nu are legatura cu salariul compensator si nici cu somajul...
Angajatorul are obligatia de a pune in executare decizia instantei - sa va plateasca salariu pe perioada de la data desfacerii contractului pana la reintegrarea efectiva.
In conditiile in care in decizie nu se specifica nimic referitor la salariu compensator, reintegrarea dvs nu are nici un efect asupra incasarii acestuia.
Exista posibilitateaca angajatorul sa va dea in judecata pentru recuperarea salariului compensatoriu , intrucat decizia de concediere a fost anulata.
freeelis a scris:

Exista posibilitateaca angajatorul sa va dea in judecata pentru recuperarea salariului compensatoriu , intrucat decizia de concediere a fost anulata.

... si avand in vedere ca " nimeni nu poate invoca propria culpa" cererea va fii respinsa ca nefondata!
ctynn a scris:

freeelis a scris:

... si avand in vedere ca " nimeni nu poate invoca propria culpa" cererea va fii respinsa ca nefondata!

Nu invoca culpa ci faptul ca recupereaza un drept necuvenit.
Mai este si somajul pe care salariatul il va returna, el va fi repus in situatia anterioara si va figura salariat pe perioada respectiva.

Alte discuții în legătură

Restituire (returnare) salarii compensatorii iureadan iureadan Dupa decizia de concediere (colectiva), salariatul a primit X salarii compensatorii, conform CCM. Decizia a fost contestata in instanta, aceasta constatand ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nelegala ContSters158160 ContSters158160 Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)