avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire (returnare) salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire (returnare) salarii compensatorii

Dupa decizia de concediere (colectiva), salariatul a primit X salarii compensatorii, conform CCM. Decizia a fost contestata in instanta, aceasta constatand NULITATEA ABSOLUTA A DECIZIEI, reintegrarea salariatului, plata despagubirilor, etc. La reintegrare, se spune ca trebuie restituite / returnate salariile compensatorii.
INTREBARE : Salariile compensatorii trebuie restituite TOATE ODATA, sau salariatului i se poate retine 1/3 din salariul, pana la epuizarea sumei totale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:46, 21 August 2010
sunteti angajatorul sau angajatul care a castigat in instanta?
In conformitate cu prevederile legale, suma trebuie restituita integral(toata deodata).
Daca nu este posibil, fie prin intelegere comuna fie prin executare silita se poate ajunge la o astfel de proprire pe salariu.
gabescu a scris:

In conformitate cu prevederile legale, suma trebuie restituita integral(toata deodata).
Daca nu este posibil, fie prin intelegere comuna fie prin executare silita se poate ajunge la o astfel de proprire pe salariu.

care ar fii baza legala!? :-/
sunt angajatul.
numai in cazul existentei unei hot. jud. in acest sens... numai ca la un eventual proces avand acest obiect se va putea utiliza principiul: " Nemo auditur propriam turpitudinem allegans " = Nimeni nu poate invoca propria culpa - prin urmare s-ar putea constata si lipsa calitatii procesuale pasive a dvs. , astfel ca de platit trebuie sa plateasca cine a decis concedierea. B-)

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie disponibilizare MatusaVulpe MatusaVulpe Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu \"scuza\" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie ... (vezi toată discuția)
Foloase "necuvenite" catalin1catalin catalin1catalin Am lucrat 3 ani de zile ca agent de vanzari la o firma de distributie, si dupa ce mi-am dat demisia , am fost actionat de aceasta firma in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nelegala ContSters158160 ContSters158160 Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata ... (vezi toată discuția)