avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere nelegala

Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata salariilor compensatorii prrevazute de ccm comert si perioada de preaviz.1.Cand ma pot adresa tribunalului pt chemare in judecata,pt ca cert este ca nu primesc nimic la buna intelegere.2.Daca ajung in instanta si decizia de somaj e nula,mai primesc salariile compensatorii si plata pt preavizul neacordat?
Cel mai recent răspuns: ContSters158160 , utilizator 01:00, 18 Februarie 2011
Conform art. 283 din codul muncii va puteti adresa tribunalului pentrru sumele de bani din perioada de preaviz cit si pentru salaruiile compensatorii care nu au nici o legatura cu somajul.Desi aveti la dispozitie trei ani de cind ayi fost concediat ar fi bine sa formulati aceste pretentii cit mai repede
1. Pentru decizia de concediere termenul pentru promovarea contestatiei este de 30 de zile de la data comunicarii.
2. Pentru salariile compensatorii termenul de introducere a actiunii este de 6 luni de la data incetarii c.i.m.
3. In cazul in care instanta decide anularea deciziei de concediere nu veti mai primi niciun ban, iar in cazul in care i-ati primit veti fi obligata la restituirea sumelor primite.
freeelis a scris:

1. Pentru decizia de concediere termenul pentru promovarea contestatiei este de 30 de zile de la data comunicarii.
2. Pentru salariile compensatorii termenul de introducere a actiunii este de 6 luni de la data incetarii c.i.m.
3. In cazul in care instanta decide anularea deciziei de concediere nu veti mai primi niciun ban, iar in cazul in care i-ati primit veti fi obligata la restituirea sumelor primite.

ne precizati si logica dupa care instanta anuland decizia de concediere va intelege legea in sensul in care aceasta nu isi va produce efecte?
O decizie de concediere anulata de catre instanta ce efecte isi mai produce, in afara reintegrarii ? ... daca se primesc salariile compensatorii ,, iar instanta anuleaza decizia , angajatorul va urma procedura intoarcerii executarii silite pentru a-si recupera banii dati.

P.S.
incecati data viitoare sa nu mai rastalmaciti raspunsurile postate ... nu este pentru prima oara cand o faceti.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

O decizie de concediere anulata de catre instanta ce efecte isi mai produce, in afara reintegrarii ? ... daca se primesc salariile compensatorii ,, iar instanta anuleaza decizia , angajatorul va urma procedura intoarcerii executarii silite pentru a-si recupera banii dati.

P.S.
incecati data viitoare sa nu mai rastalmaciti raspunsurile postate ... nu este pentru prima oara cand o faceti.

oare cum se numeste ceea ce am subliniat... conform regulamentului!?

fata de data depuneri actiunii in instanta se cer si salariile compensatorii si drepturile salariale aferente perioadei de preaviz neachitate...
castiga salariatul instanta anuland decizia de concediere... in regula
in caz ca se considera ilogic a se mai acorda si salariile compensatorii rezulta ca instanta se pronunta pe ceea ce nu s-a cerut.
poate fii real faptul ca odata anulata decizia sa nu se mai acorde si salariile compensatorii dar asa cum stim " legea se intelege in sensul producerii de efecte" ori a respinge cererea cu privire la salariile compensatorii tot logic este ca instanta se pronunta pe o cerere a angajatorului si pentru ca actiunea in litigii de munca este de tip logic " si " " si " si nu " si " " sau " pentru ca cererea facuta la data la care s-a cerut anularea deciziei de concediere este una legala asa cum stim ( in termen de 6 luni cum sustinetii sau in termen de 3 ani cum sustin eu s.a. )
intradevar logic ca odata reintegrat se acorda si perioada de preaviz ca si drepturi salariale nu-i asa!?

intoarcerea executarii silite, in caz ca s-a executat silit, sau o alta actiune cu privire la recuperarea sumei " asa-zis " nedatorata se poate face insa, asa cum stim, " Nemo auditur propriam turpitudinem allegans " ....

odata ce decizia de concediere a fost emisa dreptul la actiune s-a produs...
odata ce a fost anulata decizia de concediere asta nu presupune ca legea nu se mai aplica si pentru ca legea se intelege in sensul in care aceasta isi produce efectele!!!

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)