avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire somaj dupa reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire somaj dupa reintegrare

In cazul anularii in instanta a deciziei de concediere, urmata de reintegrarea la fostul loc de munca, este obligatoriu ca angajatul sa restituie ajutorul de somaj de care a beneficiat ?
Exista o posibilitate ca ajutorul de somaj sa nu fie restituit ? Ce ar trebui sa cuprinda cererea de chemare in judecata, astfel incat decizia sa fie anulata, angajatul sa primeasca banii datorati pe toata perioada pana la pronuntarea hotararii dar sa nu mai revina la fostul loc de munca si sa nu mai restituie somajul ?
Cel mai recent răspuns: sxamo39_p , utilizator 19:19, 15 Iunie 2010
cele doua lucruri nu sunt posibile...daca revine si isi reia locul de munca si isi primeste drepturile salariale, somajul trebuie restituit (teoretic) insa daca acest lucru nu i se cere expres, nu...;) poate ramane cu toate drepturile respective.
1. In cazul anularii deciziei de concediere, indemnizatia de somaj primita se va restitui.
2. Cererea de chemare in judecata va avea ca obiect: anularea deciziei de concediere, reincadrarea pe postul si in aceleasi conditii din c.i.m., plata salariilor restante, plata cheltuielilor de judecata.
Cererea va contine:
1. Numele, domiciliul sau resedinta partilor
2. Numele si calitatea celui care reprezinta partea in proces
3. Obiectul cererii si valoarea lui.
4. Aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea.
5. Aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere.
6. Semnatura
consider ca indemnizatia de somaj nu trebuie restituita de catre salariatul reintegrat cel mult i se va putea cere angajatorului sa o plateasca in temeiul art. 60 c. pr. civ. .
trebuie sa avem in vedere faptul ca decizia de concediere a fost anulata de catre angajator si pentru ca asa a dispus instanta .
Decizia de concediere a fost anulata de catre instanta si nu de catre angajator ...art.60 C.proc.civ este aplicabil in conditiile existeiu unui litigiu intre AJOFM si salariatul reintegrat.
Si in ce termen trebuie restituita indemnizatia de somaj incasata?
Dar daca beneficiarul nu dispune de acesti bani dar dispune de hotararea judecatoreasca de reintegrare? Poate cere ca acesti bani sa fie scazuti din drepturile in bani ce i se cuvin, a.i. angajatorul sa fie obligat la plata acestei sume din ce-i datoreaza angajatului?

Alte discuții în legătură

Cine plateste??? danamatea danamatea daca o decizie de concediere este declarata nula,se restituie somajul la ajofm?si daca da,cine il restituie?fostul somer-acum reincadrat-sau angajatorul care a ... (vezi toată discuția)
Restituire bani somaj ceaunica ceaunica Buna seara, Am si eu o intrebare, este legal sa mi se ceara restituirea indemnizatiei de somaj, inainte de pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitia ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)