avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine plateste???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine plateste???

daca o decizie de concediere este declarata nula,se restituie somajul la ajofm?si daca da,cine il restituie?fostul somer-acum reincadrat-sau angajatorul care a pierdut procesul?
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 15:15, 29 Octombrie 2009
De catre fostul salariat si nicidecum de catre angajator se va plati indemnizatia de somaj primita pana la reintegrarea in munca a fostului somer.
detaliati ...De ce a fost anulata , cine a solicitat acest lucru.
Somajul l-ati primit dvs , nu angajatorul, ca urmare dvs va trebui sa-l restituiti.
Iar in urma procesului de anulare a concedierii, in baza hot. judecatoresti, veti primi de la angajator contravaloarea drepturilor salariale pe care ar fi trebuit sa le primiti toata aceasta perioada (care sunt mai mari decat ce ati primit ca somer, nu?)
Concediere prin desfiintare post,fostul angajat intra in somaj,actioneaza firma in judecat prin contestarea deciziei de concediere,dar,stiind ca nu mai are zi buna in firma respectiva,nu solicita reincadrarea,vrea doar sa demonstreze ca a fost o concediere ilegala si-si vrea salariile pe perioada cat a fost in somaj-respectv de la concediere pana la ramanerea def si irev a hot jud.CE VA FACE INSTANTA?In ce temei juridic va fi desfacut CIM-ul?Multumesc!
Temeiul juridic de incetare a raporturilor de munca nu-l stabileste instanta. Instanta constata nulitatea deciziei de concediere ... daca nu a solicitat reintegrarea ar trebuie sa o solicite si apoi sa depuna o cerere de incetare a raporturilor de munca cu acordul ambelor parti.

Alte discuții în legătură

Restituire somaj dupa reintegrare sxamo39_p sxamo39_p In cazul anularii in instanta a deciziei de concediere, urmata de reintegrarea la fostul loc de munca, este obligatoriu ca angajatul sa restituie ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)