avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Institutia prefectului - administratie publica ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala?

Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie deconcentrata? Cei de la Institutia Prefectului sustin ca fac parte din administratia locala.
Cel mai recent răspuns: liliz , utilizator 15:51, 3 Mai 2010
Darie Tudor a scris:

Din pacate, eu am un punct de vedere contrar.
Transferul la cere este prevazut in alin. (5) al art. 90 din L. 188 : (5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
Din cate stiu eu, institutia transferului este reglemenata numai de L. 188 şi, din pacate noul Cod al muncii abroga si L. 1/1970. Tocmai de aceea institutia transferului este controversata.


daca cititi cu atentie, si cumulati cu prevederile art. 78 alin. (2) din legea nr.188/1999 , v-ati raspuns singur la dilema. :)
Astfel, transferul in interesul serviciului se poate face dintr-o functie a unei autoritati locale pe aceeasi functie a unei autoritati centrale, in timp ce in cazul transferului la cerere cele doua functii trebuie sa apartina autoritatilor sau institutiilor publice de acelasi nivel.


functiile din cadrul institutiei prefectului sunt pe acelasi nivel cu cele din cadrul deconcentratelor.
deci se poate efectua transferul...
Institutia Prefectului si deconcentratele ministerelor sunt institutii publice teritoriale. Poate opera transferul la cerere sau in interesul serviciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere Darie Tudor Darie Tudor Un functionar public angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice avand functia publica de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, ... (vezi toată discuția)
Transfer de la consiliul judetean la primarie paduroiu paduroiu este posibil ca un functionar public din cadrul consiliului judetean sa se transfere la o primarie in cadrul aceluiasi serviciu? (vezi toată discuția)
Transfer functionar public aura2006 aura2006 Buna ziua, sunt functionar public, Consilier Superior, absolventa de stiinte juridice si administrative si lucrez intr o institutie deconcentrata a ... (vezi toată discuția)