avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare SRL

Buna ziua. Am si eu o mare rugaminte la dvs. am un prieten care are o situatie mai delicata. Mama lui avea un SRL a decedat pe 25 martie, era asociat unic si administrator, acum fiul ar vrea sa preia societatea dar are datorii restante pentru contributii impozite si nu poate sa le plateasca, poate sa preia aceasta firma fara datorii? Desi a decedat patroana, contabila i-a depus declaratii acum pentru trimestrul I si firma a continuat activitatea, adica s-a ocupat fiul de activitate, cumpara marfa o vinde in magazin, dar nu a facut demersuri pentru modificari administrator si patron. Cum trebuie sa procedeze? Astept raspuns urgent. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:11, 27 Aprilie 2010
buna ziua .
va trebui sa se dezbata succesiunea dupa mama defuncta .
fiul dansei, daca nu exista si alti succesori va prelua masa succesorala a defunctei, inclusiv activul si pasivul . adica datoriile firmei .
trebuie sa procedeze si la modificarea actului constitutiv al societatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces administrator srl asociat unic - mostenitorii platesc datoriile daca nu se specifica in actul constitutiv al societatii? neacsu consuela neacsu consuela Va rog dati-mi urgent un sfat! Mama a decedat anul trecut,era administratorul unui SRL,asociat unic.Urmeaza ca eu,sora mea si tata(mostenitorii) sa facem ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)