avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bani in casa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bani in casa

Buna ziua. Vreau sa suspend o firma, dar am bani in casa cam multi, cum as putea sa fac sa 'scap de ei', sa platesc administratorul? cat se plateste impozit pt asta? pe dividende nu pot sa bag ca sunt bani proveniti din anii anteriori.Ma sfatuiti si pe mine va rog cum as putea sa aduc casa pe 0 cu minim de impozit. multumesc
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 10:55, 30 Aprilie 2010
Multumesc din nou. Banii la un eventual control exista. Dar vreau sa ii scot din firma fara sa fac vreo achizitie.Cum pot? Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu vreau sa fac nimic ilegal, dar acum nu pot sa trec banii pe dividende pt ca provin din 2008, nu vreau sa fac investitii sau sa achizitionez ceva, vreau sa-i scot din firma legal si sa platesc impozitul legal.Inca nu m-am hotarat daca vand firma sau o suspend si vreau in ambele cazuri sa o las pe 0. multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
tony123, utilizator
Daca aveti contract de munca puteti sa-i treceti ca salariu, evident dupa ce-l majorati (nu ne-ati spus despre ce suma este vorba). Tineti cont si de banii care se vor plati ca impozit. In felul acesta scapati legal de banii din casa, platiti impozitul aferent societatii si angajatului.
Daca nu aveti contract de munca, va puteti inregistra unul la ITM.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
ContSters69724, utilizator
Nu am contract de munca. dar ca administrator iti trebuie neaparat carte de munca?daca nu ma insel am auzit ca si administratorul poate sa fie platit fara carte de munca. daca da pe ce baza? multumesc
Administratorul de cele mai multe ori este si asociat unic si atunci beneficiaza de plata dividendelor.
Eu va ofeream solutii la problema banilor din casa, iar daca nu aveti contract va puteti face unul.
Nu sunteti obligat sa aveti contract, pentru ca e firma dvoastra si aveti posibilitatea sa castigati din dividende, daca evident exista profit. Va sfatuiam sa va incheiati unul, doar ca sa scapati elegant de banii din casa.
Va sfatuiam sa va incheiati unul, doar ca sa scapati elegant de banii din casa.

Interesant sfat ca altfel nu pot sa spun ....
pt dividende platesti 16%
pt salariu platesti impozite 60%
daca nu ati depus bilantul pe 2009 puteti sa treceti profitul nerepartizat sau rezervele pe dividende

Alte discuții în legătură

Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% din ca sau 16% din profit? honey_geoo honey_geoo Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest impozit. care este diferenta?cum este mai bine? (vezi toată discuția)