avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in timpul concediului pentru crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in timpul concediului pentru crestere si ingrijire copil

sunt in concediu de crestere si ingrijire copil de 8 luni, si in prezent vreau sa ma angajez la o alta societate. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac, tinand cont de faptul ca la firma initiala unde am lucrat am contractul suspendat? Si inca o intebare: daca la actualul loc de munca imi dau demisia dupa 2 luni, mai primesc indemnizatia pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 13:12, 27 Aprilie 2010
Trebuie sa mergeti la firma unde aveti contractul de munca suspendat si sa va incheiati activitatea, dupa care veti semna un contract individual de munca cu firma cea noua.
Dupa ce veti semna contractul de munca soliciati o avederinta de salariat cu care va prezentati la primarie in vederea incetarii platii indemnizatiei pentru crestere copil si veti primi doar stimuletul ( 100 ron) pana la implinirea varstei de 2 ani.
In cazul in care renuntati la noul job , pueti reintra in cic pana implineste copilul 2 ani.
Puteti sa lasati CIM-ul suspendat la prima firma si sa va angajati la cea de-a 2-a.
In cazul in care nu va place la firma 2 macar aveti o varianta de serviciu.

Dupa care procedati asa cum a spus @dana dg.
multumesc mult de tot pentru raspuns
mi-ati fost de mare ajutor:)
Art.14 din OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede:
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie directiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

Plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului veti beneficia de un stimulnt lunar de 100 lei.

Daca va dati demisia de la noul loc de munca, reluarea platii drepturilor suspendate se face la cerere, incepand cu data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil sophyca sophyca Pe 8 feb am nascut,sunt salariata de 3 ani - si de 2 ani sunt membru intr-un comitet cu contract de mandat.. Din 17 decembrie 2012 sunt in concediu iar cele ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)
Revenire la munca din ccc Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, In prezent beneficiez de concediul pentru cresterea copilului pe o perioada de 2 ani, termin acest concediu in februarie 2014, in acest concediu am ... (vezi toată discuția)