avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru alcool

ca mai toti soferii, mai esti prins si cu etilotestul. trec direct la subiect
am avut o alcoolemie putin peste limita, astfel intocmindu se dosar penal...
problema este ca, deja de 2 luni dosarul este la o doamna politist de la judiciar, imi spune ca ba a fost in concediu,ba nu stiu ce probleme, ba mai sunt si altii in situatii mai grave ,etc,etc...ultima oara mi a spus ca dosarul este gata, s a luat declaratia mea, si ca a fost in concediu ,dar s o mai sun saptamana viitoare....
platesc taxe si impozite,avand firma, cat 3 sectii de politie, adica eu tin ,ca sa zic asa, salariile lor luna de luna...eu ,si ca mine altii....
nu este posibil sa stai cu dosarul pe masa, si sa te duci cu interventii sa ti ia o declaratie... si sa termine dosarul... pe urma mai trebuie sa ajunga dosarul si la procuror, si acolo, alte luni,zile,ani,etc,etc...
va rog, da ti mi un sfat sau o solutie de a urgenta acest dosar, mai ales, ca firma mea se cam duce in jos,nemaiavand cum sa ma mi rezolv treburile, si tre sa ma milogesc de unul si de altul sa ma duca....
tin sa precizez ca m am comportat exemplar... n am comentat, n am facut show cand m au prins,am fost cuminte ca un model de cetatean exemplar,ca mine, nu a fost nimeni...
victor
Cel mai recent răspuns: moldovis , utilizator 14:26, 13 Noiembrie 2010
Unde ati fost depistat peste limita? la etilotest sau la probele biologice? daca la etilotest ati avut peste limita...in sange valoarea ar fi fost dubla...n-as prea crede sa fie vorba doar despre suspendare a permisului in acest caz ci mai degraba despre anulare ...ar fi bine sa fiti si in continuare un cetatean exemplar, cand va va chema dl procuror, ca poate, in special daca nu aveti trecut infractional, scapati cu vreo amenda ... sigur penala , daca valorile acoolemiei au depasit limita legal admisa...nu exista un termen precis in care dosarul dvs. va fi solutionat, asa incat mai inarmati-va cu ceva rabdare...
sarut mana, si multumesc de raspunsul prompt
am fost depistat cu 0,44 la etilotest si pe urma la analiza: 1 proba 0,9 si a 2 a proba dupa o ora cu 0,75... media ar fi 0,82...
trecut infractional,n am avut pana acum...doamna de la judiciar, mi a spus ca 'daca m ar chema dom procuror', dar nu prea ar fi cazul...
dupa experienta dvs., cam cat ar dura toata treaba?
cu respect
victor
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc mult de tot
stimate domn,
- in primul rand se ia in considerare prima proba de sange ceea ce la d-voastra este cu mult peste limita legala, deci, in aceasta situatia vi se va intocmi dosar penal si veti primi o condamnare cu suspendare.
- in al doilea rand, in acest caz permisul d-voastra vi se anuleaza, o sa primiti o condamnare de minim 2 ani dupa care veti depune o cerere la comandatul circulatiei sa vi se dea voie sa dati din nou pentru permis.#-o
Concluzie:
din pacate pt d-voastra veti sta fara drept de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de cel putin 3 ani.
P.S.
- nu exista putin peste limita, ci: peste limita si sub limita :sorry:.
Multa Bafta !

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului abcd77 abcd77 Buna ziua!Am fost prins de catre poltie conducand autoturismul matusii mele.Consumasem si alcool,mancasem foarte putin...la etilotest mi-a iesit 0.51.Inainte ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)
Dosar alcoolemie mastervoodoo mastervoodoo Buna ziua, am fost oprit pe drumul public de un politist si depistat ca am o concentratie de alcool de 0.42 aer expirat. Mi s-a deschis dosar penal, dar la ... (vezi toată discuția)