avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri neincluse in masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri neincluse in masa succesorala

AB si AC au concesionat 2 locuri de veci in 1991 pentru 25 de ani. In 2003 AC a decedat, iar in 2004 AB a renuntat la aceste locuri in favoarea fratelui sau, AD. In anul 2004, la instanta s/a dezbatut succesiunea de pe urma defunctei AC, s/au stabilit ca mostenitori AB - sot supravietuitor, BD - frate, BC / mama, dar locurile de veci nu au fost incluse in masa succesorala. In anul 2009, BD a formulat actiune in instanta prin care solicita anularea actului prin care AD a primit dreptul de folosinta asupra locurilor de veci motivand ca nu au fost incluse in masa succesorala si ca nu putea dispune de ele dupa moartea defunctei AC.
Daca aceste locuri concesionate nu au fost incluse in masa succesorala, mai poate BD sa le solicte acum, mai ales pe calea unei asemenea actiuni?
Cel mai recent răspuns: amm_28 , utilizator 14:07, 27 Aprilie 2010
Oricand, intrucat actiunea de partaj e imprescriptibila.
dar aceasta actiune are ca obiect anularea actului prin care AD a dobandit dreptul de folosinta asupra locurilor de veci, de de partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de veci, disputa intre mostenitoare. ce spune legislatia in acest caz? Marioara Maftei Marioara Maftei Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente. In anul 2000 sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj de folosinta locuri de veci dong_yi dong_yi Buna ziua, Am un act de concesiune comun cu fostul sot pentru 2 locuri de veci. Cum pot imparti acest act de concesiune fara partaj, costuri enorme si fara ... (vezi toată discuția)
Deshumare dupa 7 ani Andra83 Andra83 Buna ziua, Numele meu este Andra si am urmatoarea situatie: tatal meu este inmormantat intr-un loc din care are dreptul la 3/8 printr-un certificat de ... (vezi toată discuția)