avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu recuperatorii de creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu recuperatorii de creante

Din cauza unei neintelegeri cu firma Cosmote asupra unei facturi incarcate, in urma discutiilor cu acestia de a recalcula factura si remedia problema , neprimind raspuns din partea lor, am incetat utilizarea si plata abonamentului fara a-l rezilia, pur si simplu nu l-am mai platir. Acum dupa 4 ani, primesc somatie de plata, altfel voi fi data in judecata. Ce mi se poate intampla?? Sunt amenintata cu executarea silita, dar ce inseamna ? Eu nu am nici o proprietate, nici un bun pe numele meu, in aceasta situatie, ce imi pot face? Exista riscul sa devina caz penal apoi sau ce se intampla la executarea silita si dupa, daca nu au ce sa-mi ia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria_mirela , utilizator 15:30, 27 Aprilie 2010
In primul rand, trebuie sa stii ca orice creanta se prescrie in 3 ani de zile, daca nu a existat nici un act de executare.
Probabil ca din aceasta cauza sunt amenintarile!
In al doilea rand, nu exista caz penal inceea ce va priveste!
Daca va vor da in judecata vor pierde pt ca s-a prescris dreptul de a solicita creanta.
Cu privire la amenintarile recuperatorilor de creante va sfatuiesc sa va adresati OPC, care le pot aplica amenzi.
Nea vand bunuri nu va pot executa pentru ca exista riscul creditorului care si-a laes un debitor insolvabil.
Da, este foarte posibil acest lucru.
Insa depinde de momentul in care a inceput sa curga termenul de prescriptie.
E posibil sa aveti mai multe plati de facut, astfel incat termenul de prescriptie sa inceapa sa curga de la termene diferite.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca au trecut 4 ani, cei de la firma de telefonie pot sa-si ia "la revedere" de la bani...cum a spus si colegul meu, dupa 3 ani intervine prescriptia - cu alte cuvinte, nu mai exista nicio cale legala de a recupera debitul. In astfel de cazuri se recurge la "amenintari" in speranta ca poate tine la cei ce nu cunosc legea!
Da, se profita de faptul ca respectivii datornici nu cunosc legea.
Stiu destul multe persoane aflate in aceasta situatie care m-au intrebat in trecut despre asa ceva si dupa ani de zile dupa ce i-am revazut mi-au spus ca firma care ii ameninta nu a facut niciun demers legal.
In general aceste situatii pornesc de la incarcari suspecte ale facturilor...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Recuperatori creante berlo alexandru berlo alexandru Buna ziua ma numesc B. A. din Timisoara, si va rog daca puteti sa ma ajutati in problema cu firma recuperatoare de creante, Eu am avut 2 abonamente ... (vezi toată discuția)
Urgent rog raspuns din partea cuiva autorizat patricia73 patricia73 As vrea sa-mi spuneti ce se intimpla daca am primit o hotarire de executare silita(in urma unui credit nerambursat la bcr),in cazul in care nu am nici un fel ... (vezi toată discuția)
Nu am platit facturile de telefonie mobila. ce pot face ? AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 in urma cu 6 ani de zile am avut un abonament la cosmote ( eram mic si prost , ma atras \\\\"oferta\\\\" pe care o aveau atunci dar nu am realizat ca platesc ... (vezi toată discuția)