avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu am platit facturile de telefonie mobila. Ce pot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu am platit facturile de telefonie mobila. Ce pot face ?

in urma cu 6 ani de zile am avut un abonament la cosmote ( eram mic si prost , ma atras "oferta" pe care o aveau atunci dar nu am realizat ca platesc prea mult )( abonamentul a fost facut doar cu buletinul si ultima factura de utilitati ) in mod normal cei de acolo trebuiau sa ceara si contractul casei ?
ei bine am platit cam 7 luni de zile si observam ca platile tot cresteau la abonament desi era nelimitat in retea ( aveam si cele 200 de minute incluse in alte retele ) si nu foloseam mesajele , nici macar in caz de urgenta .... ma saturasem sa tot platesc sume mari desi abonamentul era pe fix 100 ron ajungeam sa platesc 200 ron .... primeam telefoane de la ei , de la recuperatori ( fel si fel de firme timp de 3 ani ) si au inceput sa nu ma mai caute .
acum 2 zile am primit un plic de la alta firma cu o suma extrem de mare pe care nu o pot plati indiferent de situatie...sunt somer de 3 ani si nu am reusit nici pana in ziua de azi sa ma angajez , nu am bunuri pe umele meu , nu am nimic ... ce pot face in cazul acesta ?
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
AlexandruRadu123456, utilizator
Daca nu aveti bunuri in evidenta,in final,firma va constata imposibilitatea recuperarii debitului si va informa oficial creditorul operator de telefonie
Inarmati-va cu multa rabdare, si eventual cu un telefon mai performant ...

Nu interactionati cu respectivele firme, inchideti-le tel in nas ... nu au ce sa va faca, legal vorbind.

Dupa trecerea a 3 ani de la neplata ratelor unui credit, intervine prescriptia sa, adica :

Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

Art. 705 Noul Cod de Procedura Civila :

Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.


Detalii: [ link extern ] -...

Fara a intentiona sa ma laud, am castigat un asemenea proces (pe tema prescriptiei) cu acesti camatari legali ... indiferent de denumire ... deci nu sunt de neinfrant , cum crede marea majoritate ...

Succes- URI !!! :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la orange si am ... Roxana2024 Roxana2024 Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la Orange si am luat un telefon.Am platit cateva luni si după nu am mai platit ca era alta suma mai mare decat in ... (vezi toată discuția)
Firme recuperare credite marius_321 marius_321 Salut, Am si eu urmatoarea problema: Am o matusa (sora bunicii mele) decedata in 2011. La momentul decesului avea un credit de 600-700 RON (inca 6 luni ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila costel58 costel58 Care este termenul limita in care se poate solicita unui angajator executarea unei hotarari judecatoresti irevocabile intr-un conflict de munca ? (vezi toată discuția)