avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firme recuperare credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firme recuperare credite

Salut,

Am si eu urmatoarea problema:

Am o matusa (sora bunicii mele) decedata in 2011. La momentul decesului avea un credit de 600-700 RON (inca 6 luni de plata suma de 100-120 RON). La cateva luni am primit instintare de la banca despre datorie si am fost la banca si am depus certificatul de deces. Dupa cateva luni am inceput sa fim sunati de recuperatori de credite carora le-am trimis pe email/fax dertificatul de deces. Pana acum cateva luni nu a fost nici o problema, toata lumea ne-a spus ca se va inchide creditul. De cateva luni creditul a fost transmis catre o alta firma care a inceput cu amenintari ca ne vor lua bunuri din casa, carora le-am facut scandal si i-am amenintat cu reclamatii pentru amenintari si carora le-am trimis certificatul de deces. Din pacate ei nu sunt multumiti cu certificatul ei vor banii, acum datoria a ajuns la suma de 1300-1400 RON si pentru asta sunt sunat zilnic. Am incercat sa le blochez numerele de telefon insa au prea multe, ma suna in fiecare zi de pe numere diferite. Le-am explicat ca bani de la mine nu vor primi in baza unui telefon, si i-am indrumat sa urmeze caile legale pentru obtinerea datoriei.
Ce pot face in situatia asta sa scap de telefoanele de la ei.

Mentionez ca noi (eu, mama si bunica) suntem singurele rude ramase in viata, nu a avut copii, sau alti urmasi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:14, 4 August 2014
Inarmati-va cu multa rabdare, si eventual cu un telefon mai performant ...
In cazul in care creditul despre care vorbiti era unul de nevoi personale fara ipoteca, de la o banca - nu IFN , mai mult ca sigur ca avea si o asigurare pentru caz de deces ... Ar fi extraordinar daca ati gasi polita respectiva pe la actele matusii... un duplicat al ei se regasea la dosarul de credit de la banca respectiva (daca stiti banca ...).
In rest, dupa cum spuneam, MULTA RABDARE !!!
Nu interactionati cu respectivele firme, inchideti-le tel in nas ... nu au ce sa va faca.
Nu dvs ati luat creditul, deci nu dvs trebuie sa il restituiti.
Pe langa acest lucru, dupa trecerea a 3 ani de la neplata ratelor unui credit, intervine prescriptia sa, adica :

Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

Art. 705 Noul Cod de Procedura Civila :

Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.


Detalii: [ link extern ]

Fara a intentiona sa ma laud, am castigat un asemenea proces cu acesti camatari legali ... daca va mai pot ajuta,va rog sa-mi scrieti un e-mail.

Succes- URI !!! :-)
Va multumesc mult pentru raspuns.
Voi cauta actele creditului, dar stiu ca era un credit de nevoi personale la banca citybank. Matusa mea a decedat in noiembrie 2010 iar dupa spusele dumneavoastra creditul s-a prescris. Voi discuta cu dumnealor si daca nu vor intelege am citit in alte topicuri ca ii pot ameninta cu plangere la politie.

Va multumesc inca odata pentru raspuns.
Daca nu ati acceptat mostenirea dupa dansa nu aveti de ce va face griji. Nu cauttai nimic si nu ii mai luati in seama, daca avesti indivizi va mai cauta, mergeti la politie si depuneti plangere pt hartuire si amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei datorii cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, In data 08.09.2010 a fost facut un imprumut la un IFN care era scadent in data 01.07.2011. Pana la data scadenta a imprumutului au fost platite ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica prescrierea unei creante ? MateescuOlivian MateescuOlivian Va supun atentiei urmatorul caz: In 2006 am accesat un credit imobiliar pe care l-am platit pana in 2011. Apoi creditul a fost declarat [b]scadent ... (vezi toată discuția)
Executare silita sofiac sofiac Buna seara Am facut in 2005 un credit de nevoi personale, am platit pana in 2009 cand am intrat in somaj si cum nu am reusit sa scad foarte mult rata cu banca ... (vezi toată discuția)