avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara
Am facut in 2005 un credit de nevoi personale, am platit pana in 2009 cand am intrat in somaj si cum nu am reusit sa scad foarte mult rata cu banca respectiva, nu am mai platit si banca mi-a vandut creditul unuei firme srl, care acuma ma innebunesc cu telefoane si amenintari de executare. Cu firma aceasta nu am semnat nici un fel de act, dar platesc de aproape un an de buna credinta o suma pe care acuma am putut sa mi-o permit, dar se pare ca din nou nu mi-o voi mai permite. Aceasta firma ma va putea executa fara sa aibe nici un fel de act semnat cu mine? Cum este cu prescrierea datoriei in 3 ani? Numai pentru faptul ca vorbind cu ei la telefon este ca si cum recunosc acea datorie fata de firma respectiva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:28, 6 Noiembrie 2013
Banca creditoare a cesionat drepturile sale de recuperare credit nerambursat in favoarea firmei
Nu este nevoie sa existe document incheiat intre dvs si firma,aceasta,avand competenta sa desfasoare demersuri pentru recuperare inclusiv prin executarea silita a bunurilor in evidenta dvs
Din moment ce ati facut plati in contul creditului catre acel SRL de recuperari creante inseamna ca le -ati recunoscut calitatea de creditor al dvs.
Si implicit datoria, deci termenul de prescriptie incepe sa curga de acum, daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)