avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar dat la firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar dat la firma de recuperare

Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In consecinta, in anul 2010(nu stiu data), am fost contactat de o firma de recuperari despre acest credit. de atunci primesc periodic telefoane si notificari scrise prin posta despre acest fapt. va rog sa imi spuneti cum functioneaza termenele de prescriptie si cum se pot acestea intrerupe, suspenda sau prelungi. ati putea sa imi calculati cand se va prescrie aceasta datorie in cazul spus mai sus
va multumesc
Daca banca a cesionat creanta Dvs. societatii de recuperare, chiar nu este de glumit. Acestia merg pana la a va executa silit, a pune poprire pe venituri sau pot sa instituie ipoteca asupra locuintei daca este proprietate. Ati facut imprumutul si acum doriti sa aflati termenul de prescriere? Adica sa scapati de datorie?

Ei bine, eu una nu am reusit aceasta performanta. Bine...nici nu am incercat asta, constienta fiind de urmari. Dar daca Dvs. reusiti, va rog sa reveniti cu un mesaj sa-mi spuneti si mie.

Daca nu ati mai achitat nici o suma si nici nu ati recunoscut in alt fel datoria (act aditional, cerere, semnatura pusa pe vreun act etc), datoria se prescrie in termen de 3 ani de la ultima plata (decembrie 2009 - decembrie 2012). Ar fi util de stiut si cand a intervenit cesiunea de creanta dintre banca si firma de recuperari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta banca jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul ... (vezi toată discuția)