avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

Am suferit un accident de auto in timpul unei delegatii. Am stat in concediu medical 6 luni si acuma urmeaza sa ma intorc la munca. Am anuntat angajatorul de aceasta intentie urmand ca acesta sa ma sune si sa ma cheme la discutie. La intalnire imi spune ca nu ma poate lua inapoi pe postul pe care am fost si ca imi ofera altceva de lucru. Motivatul invocat de angajator pentru a nu imi restitui postul de agent de vanzari este ca "in urma accidentului am suferit o zdruncinatura la cap si ca din acest motiv nu o sa pot lua decizii si nu o sa pot da solutii clientului" ca nu ma pot conduce si altele. El imi ofera un post de asistent pentru doi agenti. Asistentul are ca obligatie ca in lipsa agentului sau agentilor sa le indeplineasca toate sarcinile mai putin delegatii.
INTREBAREA MEA ESTE DACA E LEGAL CEACE FACE? SI CE POT EU FACE SA RECAPAT POSTUL.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
lovasz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Liviu Samoila , Avocat 15:49, 27 Aprilie 2010
In mod normal, orice schimbare a postului urmeaza sa fie facuta prin semnarea unui act aditional la contractului individual de munca. Pana la acest moment dvs. sunteti indreptatit sa va intoarceti pe acelasi post ocupat anterior concediului medical. "Zdruncinatura" de care vorbeste angajatorul dvs. ar echivala cu o necorespundere profesionala, mai degraba, dar acest aspect trebuie dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere petruuu00 petruuu00 pot fii concediat de angajatorul meu daca afla ca sufar de hepatita c , lucru care mi ar interzice sa depun efortul fizic necesar punctului meu de lucru ? (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv de necorespundere profesionala ralu86 ralu86 Buna seara, Am mare nevoie de asistenta privind situatia in care ma aflu. Dupa o experienta de aproape 4 ani in cadrul unei companii multinationale(pe care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post?!? dea_power dea_power Am lucrat la SC \"X\" SRL, momentan sunt in concediu crestere copil. Societatea de electrocasnice respectiva are un lant de magazine in toata tara, de fapt 2 ... (vezi toată discuția)