avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute sau expropriere teren in folosul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute sau expropriere teren in folosul comunei/satului

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie:
undeva intr-un sat din jud. Valcea , mama detine ca mostenitor legal o gospodarie formata din casa de pamant , anexe si teren agricol care sunt date in arenda unui locuitor permanent din sat. pe o latura a proprietatii exista un drum/ o ulita pe care se putea circula cu caruta , tractor , autoturisme mici. din cauza eroziunii solului ,apelor pluviale , nu se mai poate circula pe acel drum. pe proprietatea in cauza s-a facut un drum de acces , paralel cu cel vechi , pe o lungime de aprox. 300 m si cu o latime de 3 m , fara nici un act legal , fara masuratori, schite cadastrale , scoatere din circuitul agricol , fara act notarial . Cum se poate proceda in acest caz ptr. a se intra in legalitate cu acest drum de servitute deja existent?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Maria Val Maria Val Buna ziua! Am un teren intravilan, categoria de folosinta fanete, pe care l-am mostenit si doresc sa-l vand. Acest teren face parte dintr-un lot de cateva ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere anadoina anadoina Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu un teren intravilan de 1000m.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral intre el si fratii ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)