buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie:
undeva intr-un sat din jud. Valcea , mama detine ca mostenitor legal o gospodarie formata din casa de pamant , anexe si teren agricol care sunt date in arenda unui locuitor permanent din sat. pe o latura a proprietatii exista un drum/ o ulita pe care se putea circula cu caruta , tractor , autoturisme mici. din cauza eroziunii solului ,apelor pluviale , nu se mai poate circula pe acel drum. pe proprietatea in cauza s-a facut un drum de acces , paralel cu cel vechi , pe o lungime de aprox. 300 m si cu o latime de 3 m , fara nici un act legal , fara masuratori, schite cadastrale , scoatere din circuitul agricol , fara act notarial . Cum se poate proceda in acest caz ptr. a se intra in legalitate cu acest drum de servitute deja existent?
va multumesc!
Servitute de trecere
anadoina
Buna ziua,
Am mostenit de la tatal meu un teren intravilan de 1000m.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral intre el si fratii ... (vezi toată discuția)