avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt nascuta pe data de 20.07.1954 si am o vechime in munca de 28 de ani si 2 luni. Mai am 2 luni de somaj, apoi nu mai beneficiez de nimic. Daca as reusi sa gasesc de munca m-as angaja, dar nimeni nu mai angajeaza pe cineva la 56 de ani. Conform calculelor mele pentru a iesi la pensie anticipata mai am nevoie de 1 an si 6 luni. Din pacate bani pentru completarea vechimii la Casa de Pensii nu am, asa ca singura solutie ar fi sa ma angajez. Ideea e ca am auzit intr-o emisiune TV ca femeile ar putea iesi la pensie si daca au 25 de ani vechime. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Va multumesc anticipat si va doresc o zi/seara buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:31, 27 Aprilie 2010
Olimpia Gheoca a scris:
Ideea e ca am auzit intr-o emisiune TV ca femeile ar putea iesi la pensie si daca au 25 de ani vechime.

Doamna, cu scuzele de rigoare, eu aud la televizor numai lucruri aiuritoare. Iar in domeniul "pensii" cei din televiziuni sunt campioni in a spune niste chestii care n-au nicio legatura cu actele normative pe care, chipurile, le aduc la cunostinta celor interesati.

Dvs. va trebuia un stagiu complet de 29 de ani si 8 luni pentru a beneficia de pensie anticipata partiala din mai 2009. Pensie pentru limita de varsta puteti solicita in mai 2014.

Intrebari:
1. Ati lucrat in grupe de munca?
2. Cati copii aveti?
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea de care ati dat dovada, in al doilea rand vreau sa va raspund la intrebarile dvs: Am un singur copil si nu am grupa de munca.
Imi pare rau, nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare. Nu stiu de ce, dar am impresia ca stiati acest lucru.

Deocamdata singura solutie este sa incheiati un contract de asigurare sociala, ati auzit ca varsta standard de pensionare a femeilor va creste incepand de la anul. Puteti sa incheiati acest contract pentru orice suma doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta cu grupa. rosuioan rosuioan Ma numesc Ioan. Nascut la data de 08 01 1950 cu o vechime in campul muncii de 38 de ani din care 20 de ani grupa a II a ..... 100% . As vrea sa stiu la ce ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru pensionare OlteanMaria OlteanMaria Buna ziua, Sunt nascuta in 24.09.1954,am 29 ani si cinci luni vechime in munca(12 ani in grupa 2).In 30 noiembrie 2010 am depus dosarul pentru pensionare la ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)