buna ziua ma numesc anton si am condus un tir fara a avea permis cat.respectiva eu am doar B.am fost prins de 2 ori [acum nu mai conduc deloc]am primit citatie sa ma prezint la deva unde m-i s-a facut dosar.ce se intampla daca nu maduc?eu nu ma aflu in tara acum.la ce ma pot astepta? as vrea sa ma duc dar nu pot ajunge pana luni sa ma prezint.ce pot face mai departe?
conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis, fara permis valabil pentru categoria respectiva de autovehicul sau cu permisul suspendat se pedepseste cu inchisoare de la.... pina la.... ani. o atitudine ireverentioasa sau sfidatoare fata de organele de cercetare penala, parchet sau instanta nu va profita in nici un fel.
@Dl.consilier Ciobanu
Informarea dvs catre "user",nu poate fi considerata decat concludenta si"arhisuficienta":
Trimiteti o telegrama pe adresa instantei,indicand numarul de dosar si termenul de judecata(data desfasurarii procesului) si solicitati acordarea unui nou termen de judecata pentru o data la care va veti putea sa va prezentati pentru imposibilitate de prezentare,eventual si pentru angajarea unui avocat,motivat de faptul ca la data desfasurarii procesului nu va aflati in tara.
Fapta dvs.se incadreaza la prevederile art.86 al.2 din OUG nr,195/2002 si este sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Fiind vorba despre doua fapte,daca vi s-a retinut si prima fapta si nu va veti prezenta ca sa va aparati,puteti avea probleme in ceea ce priveste stabilirea pedepsei.
Permis suspendat
vasilescuion
Salut!
Am avut permis spaniol si imi expira cu o luna mai devreme de a veni in tara, intre timp l-am schimbat, iar autoritatile spaniole nu mi l-au retras si ... (vezi toată discuția)