In vara 2009 am fost prind de un echipaj de la politia rutiera ca am depasit viteza medie in localitate si mi-a fost retinut permisul timp de 3 luni. Eu am contenstat, si am intentat proces, lasand pe avocatul meu sa se ocupe de asta. El a omis sa imi spuna ca trebuie sa predau permisul si la cele 3 luni, pentru intarziere mi s-a mai adaugat una. Acum am fost prins, conducand fara permis. Mentionez ca eu nu sunt cetatean roman, si as vrea sa va intreb ce poate sa mi se intample. Va multumesc!
Cea de-a doua fapta constituie infractiune, insa ati putea, pe langa o noua suspendare a permisului , cu o amenda administrativa.
Conform art. 86 alin (2) respectiv ,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce permisul de conducere a fost retinut si titularului i s-a suspendat dreptul de a conduce, se aplica o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
De fapt care este cetatenia dvs. ?
Oricum ,pe teritoriul Romaniei sunteti pasibil de inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cel mai bine ar fi sa angajati un avocat pentru a va sfatui si pentru a va acorda consultanta juridica pe timpul desfasurarii procesului.
Conducere fara permis
andraul
buna ziua ma numesc anton si am condus un tir fara a avea permis cat.respectiva eu am doar B.am fost prins de 2 ori [acum nu mai conduc deloc]am primit citatie ... (vezi toată discuția)