avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

as vrea foarte mult sa imi raspuna o persoana care este in tema cu treaba asta .. parintii mei sunt divortati, eu iau pensie alimentara de la tatal meu( pensie destul de mare) as vrea sa ma angajez dar vreau sa stiu daca ar exista o modalitate sa fac cumva fara sa pierd pensia alimentara... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:11, 29 Aprilie 2010
Pensia alimentara se acorda pentru nevoile copilului pana la 18 ani sau pana la terminarea studiilor superioare.
Se pare ca NU mai sunteti in nevoie dar tata poate sa plateasca orice suma catre dumneavoastra doar sunteti copilul lui
asa cu a zis si lenia, veti beneficia de pensie alimentara daca va continuati studile, pana la varsta de 26 de ani.
angajati-va, dar mai pe shest sa nu va afle tatal. eu si lemia v-am spus care este conditia de baza , cea cu studiile.
da sunt la facultate am 21 de ani anul viitor termin. eu sunt manichiurista imi place mult e un hobby ptr mine sa fac unghii cu gel si am mai facut acasa dar deja am pierdut o gramada de oferte de a merge la salon si acum iarasi am primit o oferta si mi-ar place foarte mult sa lucrez la un salon dar .. nu stiu daca persoana care vrea sa merg la ea la salon este de acord sa se riste sa ma tina de exemplu fara carte de munca. eu de aia as vrea sa stiu daca nu mai exista si alte modalitati de a lucra la un salon .. si cred ca problema nu este daca afla tatal eu cred k in momentul in care m-as angaja ar afla statul si nu mi-ar mai da pensia alimentara nu stiu ce sa zic nu ma pricep de aia va cer sfatul daca m-ati putea lamuri. va multumesc ptr raspunsuri
Angajarea fara carte de munca este sanctionata de lege,iar angajarea dvs,in mod legal ar duce la pierderea pensiei de intretinere,pentru ati avea asigurate mijloacele de subzistenta.
Cel mai bine ar fi sa va terminati studiile si apoi sa vedeti ce cale trebuieste urmata in viata.
Mai exista un adevar.
Mai tarziu s-ar putea sa regretati libertatea pe care o aveti acum.

P.S.
Verbul a risca nu este un verb reflexiv !
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
r.gabi a scris:

Angajarea fara carte de munca este sanctionata de lege,iar angajarea dvs,in mod legal ar duce la pierderea pensiei de intretinere,pentru ati avea asigurate mijloacele de subzistenta.
Cel mai bine ar fi sa va terminati studiile si apoi sa vedeti ce cale trebuieste urmata in viata.
Mai exista un adevar.
Mai tarziu s-ar putea sa regretati libertatea pe care o aveti acum.

P.S.
Verbul a risca nu este un verb reflexiv !

in conditiile prezentate de dvs...puteti sa va angajati linistita.
incepeti o cariera...faceti ce va pasioneaza...obtineti un ban in plus...
he, he, he...la tinerete sunt mari nevoile si multiple...
succes in ceea ce intreprindeti!

p.s. statul nu are nicio legatura cu pensia dvs. doar in cazul in care tatal afla si poate obtine probe ca v-ati angajat si obtineti venituri...poate face demersuri pt sistarea pensiei de intretinere...atat.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MihaiEM MihaiEM Buna ziua, Nu stiu daca este forumul corect unde sa adresez aceasta intrebare. Eu sunt intr-o stare medicala precara, adica abia merg in carje. Am 23 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sistata irina2000 irina2000 Tatal a sistat pensia alimentara pentru copil si ii mai da doar 200 roni pe motiv ca a implinit 18 ani.Dar copilul este student la zi.Am sanse in instanta sa ... (vezi toată discuția)
Buna! parintii mei sunt divortati din anul 2005. eu am ramas ... Beatrice8117 Beatrice8117 Buna! Parintii mei sunt divortati din anul 2005. Eu am ramas la mama, iar tatal meu s-a recasatorit, avand in prezent inca 2 copii (3 in total). Imi trimite ... (vezi toată discuția)