avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara sistata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara sistata

Tatal a sistat pensia alimentara pentru copil si ii mai da doar 200 roni pe motiv ca a implinit 18 ani.Dar copilul este student la zi.Am sanse in instanta sa obtin pensia ce i se cuvine fetitei mele ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:52, 23 August 2015
Obligatia de intretinere este pana la momentul in care copilul a devenit major,dar,daca se afla in continuarea studiilor ,pana la terminarea acestora,dar fara a depasi varsta de 26 de ani.[Art.499(3) NCC]. Asadar,este obligat sa plateasca pensia de intretinere pana cand copilul va implini 26 de ani, daca se afla in continuarea studiilor.
Dvs nu aveți calitatea sa obțineți ceva, copilul e cel cu calitate procesuală pt a cere sfințire pensie de întreținere. Așadar sa se adreseze instantei de pe raza domiciliului cu cerere însoțită de adeverința de la școală, sa plătească taxa de timbru 20 de lei și sa atașeze chitanță în original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in caz de divort orgsa1 orgsa1 In cazul in care este vorba de doi copii care vor ramane cu mama, unul de 10 si unul de 22 student pana la 26 de ani, tatal va fi nevoit sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara adi_boian adi_boian As dori sa stiu daca se mai plateste pensia alimentara in cazul unui copil care a implinit varsta de 18 ani in situatia in care copilul continua sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara major CeviucM CeviucM Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sotul unei cunostiinte are 2 copii din 2 relatii anterioare, unul de 21 ani si unul de 18 ani. Din casatoria ... (vezi toată discuția)