avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert pe internet - cum pot vinde si in afara ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert pe internet - cum pot vinde si in afara siteului?

Toata marfa pe care am cumparat-opentru societatea mea va fi vanduta pe internet, cu plata ramburs, incepand din luna iunie. Cand trimit coletele, trimit si o factura pentru produse, dar nu bon fiscal. Eu stiu ca nu e nicio problema sa procedez asa. In schimb, am o multime de prieteni care ar vrea sa cumpere produse, de pe acum. Pot vinde in afara siteului, cu asemenea facturi realizate cu softul de contabilitate pe care il am, fara bon fiscal? Ca nu vreau sa iau casa de marcar doar pentru cateva vanzari... Si pot vinde acelasi produs cu doua preturi diferite? Ca stiti cum e cu prietenii...dar totul cu factura, bineinteles...
Multumesc pentru ajutor
Flo
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:47, 28 Aprilie 2010
1. Daca faceti si un altfel de comert in afara celui electronic, trebuie sa aveti un C.A.E.N. separat.
2. Daca aveti C.A.E.N.-ul respectiv, puteti sa vindeti prietenilor, la preturi diferite, fara bon fiscal, pe factura, cu conditia ca incasarea acestor facturi sa fie facuta prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar si diverse taxe pentru firma care importa floreph floreph Buna ziua, Am creat o firma care va face comert online si am unele nelamuriri. Sper ca imi puteti da cateva raspunsuri clare, ca sa imi pot face un calcul ... (vezi toată discuția)
Se poate pe acelasi nir, pentru aceeasi marfa, adaosuri diferite? ririana ririana Rog pe cine are mai multa experienta in comertul cu amanuntul sa imi spuna si mie daca am voie (dpdv legal) sa inregistrez pe acelasi NIR un produs (marfa) cu ... (vezi toată discuția)
Cum alcatuiesc lista de produse pt casa de marcat ancutze ancutze Buna ziua! Am un showroom de mobilier de lux. Catalogul cupinde mai multe colectii, deci exista multe coduri de produse in catalog (functie de colectie, de ... (vezi toată discuția)