avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ABUZ CONTROLOR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ABUZ CONTROLOR

In urma cu ceva timp am trecut printr-o intamplare deloc placuta. Eram intr-un mijloc de transport, am compostat biletul dintr-un set de bilete pe care mai apoi l-am detasat de cotor. Biletul l-am pastrat insa era destul de mototolit si l-am mai si scapat pe jos. Cand controlorul mi-a cerut biletul eu i-am prezentat si setul de bilete pentru a vedea seria acestuia, el a observat ca ultimele 2 bilete din set erau si ele destul de deriorate(patate cu ceai:">). M-a acuzat atunci ca eu am sters seria de pe ele in urma unei compostari anterioare, eu am incercat sa ii explic ca din moment ce respectvele bilete nu sunt compostate nu pot ei dovedi intentia mea de a reutiliza biletele. Au completat un proces verbal, pe care scrie ca sunt sanctionata conform art. 5/a din HCL260/2000. A doua zi am depus contestatie refuzand sa platesc amenda, si am primit o instiintare conform careia contestatiea mea a fost trimisa ptr solutionare la Judecatoria Iasi. Acum astept citatia :((, si ma intreb ce pot spune la tribunal ca sa evit sanctiunea dar si ce se poate intampla daca judecatorul decide in defavoarea mea#-o. Mentionez ca pe procesul verbal nu a semnat nici un martorX-(.
In primul rand contestatia trebuieste dovedita cu acte si cu martori care au fost de fata la incident,pentru ca fara a demonstra cele aratate in aceasta,ea ramane o simpla povestire si va fi respinsa de catre instanta de judecata.
Nu trebuieste sa spuneti decat ce s-a intamplat in mod real,adica adevarul..
Dacă procesul verbal nu a fost semnat de dvs. şi nici de alţi martori (altcineva decât colegul-controlor), acesta este nul.
CDruia a scris:
Dacă procesul verbal nu a fost semnat de dvs. şi nici de alţi martori (altcineva decât colegul-controlor), acesta este nul.

Parerea mea este ca putem discuta decat despre nulitatea relativa a procesului verbal de constatare a contraventiei in conditiile in care art. 19 din OG nr. 2/2001 nu a fost respectat.

Am citit mesajul utilizatorului de mai multe ori si din el nu rezulta nici ca n-a fost semnat de el, nici daca agentul constatator a facut mentiunile prevazute la art. 19 din OG nr. 2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema controlor ratp Veaceslav Veaceslav Buna, Sunt Veaceslav si astazi 10.20.2011 am fost victima, sa zicem, a unui abuz de drept din partea unui controlor din cadrul RATP. S-a oprit autobuzul intre ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)