avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrarea actiunii in revendicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrarea actiunii in revendicare

sora mea are de timbrat o actiune in revendicarea unui teren, pe codul civil. ce taxa de timbru va avea ea de platit si cum se stabileste?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:50, 8 Aprilie 2012
se stabileste la valoare imobilului revendicat.
daca nu timbreaza, instanta la primul termen ii va pune in vedere cuantumul taxei de timbru.
Legea 146/1997 permite scutirea, reducerea , plata esalonata a taxei judiciare de timbru.
(o facilitate e acordata pensionarilor cu venituri sub 500 RON, care sunt exonerati de la plata acestei taxe).
Existand dovada unor cheltuieli importante poate beneficiati de prevederii legii 147/1996 , mentionate mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am citit acum in legea taxei si totusi nu m-am lamurit:
actiunea in revendicare este o actiune pt constatarea dobandirii unui drept real si se timbreaza cf art 2 care prevede taxele pt actiunile evaluabile in bani sau se considera ca revendicarea este o actiune posesorie care ar costa 19 lei plus 20% din valoarea imobilului???
este revenicarea o actiune evaluabila in bani?
3% din valoarea estimativa a bunului imobil care urmeaza a fi revendicat reprezinta taxa judiciara de timbru.Actiunea in revendicare nu e una posesorie , ci una petitorie (actiunea e reala , imobiliara, imprescriptibila ).
ok este un drept real , patrimonial, cu aplicarea art 5 din normele metod de aplicare a legii taxei de timbru care zice: "se considera actiuni si cereri evaluabile in bani, cele al caror obiect este un drept patrimonil ce poate fi evaluat in bani"- banuiesc ca se aplica si la revendicarea imob.
in aceste conditii nu se aplica art 2 din legea146/1997 care arata taxele actiunilor evaluabile in bani?

ioana stoica, ce art de lege stipuleaza 3 %???

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare nulitate act juridic de expropriere - scutita de taxa de timbru in caz de preluare abuziva perioada 45-90?? c51888 c51888 Puteti sa-mi confirmati ca actiunile in constatare nulitare acte juridice expropriere (terenuri preluat in baza Legii 187 pt infaptuirea Reformei Agrare si ... (vezi toată discuția)
Scutire de plata taxei de timbru pt actiune in revendicare andreih8017 andreih8017 art. 15 din legea 146/1997 prevede urmatoarele: \"Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de ... (vezi toată discuția)
Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)