avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. Mentionez ca am 3 copii, o fiica de 22 de ani studenta la Iasi, inscrisa initial de catre mine in anul 2005, dar care dupa separarea mea si a sotiei nu s-a tinut de scoala, ramanand repetanta, urmand ca anul trecut sa se reinscrie in anul intai, dar nici de aceasta data pana in prezent nu se tine de cursuri, abentand atat de la cursuri, cat si neprezentandu-se la examene. Eu sunt pensionar şi mi s-a stabilit o anumita suma ca pensie de intretinere pentru ea si pentru sora ei mai mica. Coform legiuitorului, sunt obligat la plata pensiei de intretinere pentru continuarea studiilor pana la varsta de 25 de ani, in functie de nevoile fiicei mele si de posibilitatile mele materiale. Insa ea ramanand repetenta se poate interpreta ca nu-si continua studiile ? - si in consecinta pot solicita instantei a nu mai platii respectia pensie de intretinere? mai ales ca fiica mea a recunoscut ca lucreaza, intr-o perioada la o fabrica de ciorapi, dupa aceea pe un site de internet unde dupa spusele ei ar fii ceva mai deplasat si castiga foarte multi bani. Referitor la situatia cu fiica cea mica, care a terminat anul trecut clasa a 8 a, dar nu a luat examenul de capacitate, si la ora actuala nu stiu nimic despre situatia ei, deoarece sotia mea nu raspunde la telefon, ei locuind la soacra mea, unde practic eu nu am cum sa ma deplasez din mai multe motive, iar cand iau legatura cu sotia mea, si o intreb de situatia celor doi copii, aceasta spune despre cea mare studenta ca este majora si nu ma intereseaza pe mine ce si cum, face, iar despre cea mica nu doreste sa spuna nimic pe motiv ca instanta „ i-a repartizat-o ei„ si nu ma intereseaza pe mine nimic. Practic nu mi-am vazut copii de un an de zile, aceasta fiica mai mica sigur nu se tine de scoala, caci de doua ori am primit procese verbale si somatii de plata cu amenzi pentru circulatia fara bilet pe mijloace de transport in comun, acestea venind bineinteles pe adresa unde au locuit si unde actualmente locuiesc eu. Cum credeti ca ar trebui sa procedez ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:40, 7 Martie 2007
Am trimis prin email 3 solicitari bazate conform Legii 233/23 Aprilie 2002, ( art. 2 ), Ordonanţa nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor în care am invocat art. 2, 8, 13 însă mi s-a răspuns în zeflemea că nu au auzit de aşa mod de solicitare, cu toate că prevederile legale sunt foarte clare. este adevărat că în acest moment redactez şi o sesizare pe care o voi trimite prin poştă cu confirmare de primire, să văd ce vor mai putea invoca. mai mult decît atît am fost căutat la telefon şi de către şefa de grupă a fiicei mele deoarece nu cunoştea care este situaţia acesteia, căci nu o văzu-se pe la cursuri deloc. Mulţumesc foarte mult.
Luînd legătura cu o persoană din cadrul unei instituţii de învăţământ din Brasov, unde locuiesc, mi s-a spus că legislaţia este atât de tâmpită încât dacă voi solicita instanţei sistarea pensiei de întreţinere, şi fiica mea va prezenta instanţei Adeverinţă că este înscrisă la cursurile unei facultăţi, chiar dacă nu frecventează respectivele cursuri, sau rămâne repetentă până la 25 de ani, nu voi putea să rezolv nimic, voi fii nevoit să mă chinui şi să-i plătesc indiferent ce face ea cu banii mei, cu toate că este clar că suma reprezentată ca şi pensie de întreţinere nu este folosită în sopul pentru care a solicitat-o instanţei, respectiv continuarea studiilor, şi eu să nu pot să rezolv nimic. Foarte dubios în ceea ce reprezintă drepturi şi obligaţii în acest sens, de fiecare parte.
Asta cam asa e...., insa daca aduceti dovezi ca d-rei nu-i place cartea, ci doar distractia, si ca toti banii se duc pe hainutze si rujuri, ca ea nu prea da pe la scoala, ca mai e putin si o dau afara, nu cred ca vi se va respinge cererea.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie intretinere student care nu frecventeaza cursuri dar aduce adeverinta cosminbot cosminbot Cum pot sa procedez pentru a sista pensia de intretinere pentru un copil din afara casatoriei care are 23 ani, a facut trei ani de facultate la zi ,avand ... (vezi toată discuția)