Buna ziua. Sunt unul dintre mostenitorii de drept ai bunicii mele( in total suntem 5 mostenitori) dar nu avem actele de deces si titlul de proprietate a pamantului in original. Noi nu am avut grija de ea si actele in original nu stim unde sunt. Va rog sa-mi precizati daca pot sa dezbat mostenirea fara aceste acte. Daca nu, poate stiti cat dureaza sa reconstitui titlul de proprietate? Va multumesc
Fara acele documente nu puteti finaliza procedura succesorala notariala .
In ceea ce priveste actul de deces se poate lua un duplicat de la primaria emitenta a certificatului , cu TP procedura este mai greoaie , poate dura pana la 3-4 luni .
Procurati macar duplicat dupa certificatul de mostenitor.In felul acesta puteti face cerere pt eliberarea duplicatului titlului de proprietate, sau puteti merge la notar sa dezbateti mostenirea, chemandu-i si pe ceilalti si solicitandu-le as puna la dispozitia notarului titlul de proprietate!
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)