avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua. Sunt unul dintre mostenitorii de drept ai bunicii mele( in total suntem 5 mostenitori) dar nu avem actele de deces si titlul de proprietate a pamantului in original. Noi nu am avut grija de ea si actele in original nu stim unde sunt. Va rog sa-mi precizati daca pot sa dezbat mostenirea fara aceste acte. Daca nu, poate stiti cat dureaza sa reconstitui titlul de proprietate? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 16:43, 28 Aprilie 2010
Fara acele documente nu puteti finaliza procedura succesorala notariala .
In ceea ce priveste actul de deces se poate lua un duplicat de la primaria emitenta a certificatului , cu TP procedura este mai greoaie , poate dura pana la 3-4 luni .
Procurati macar duplicat dupa certificatul de mostenitor.In felul acesta puteti face cerere pt eliberarea duplicatului titlului de proprietate, sau puteti merge la notar sa dezbateti mostenirea, chemandu-i si pe ceilalti si solicitandu-le as puna la dispozitia notarului titlul de proprietate!
PS.Cer scuze era vorba de duplicatul certificatului de deces al bunicii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)