Buna ziua domnilor experti, ma adresez dumneavoastra cu o problema spinoasa:
Dosar partaj,subiect apartament bun propriu,dobandit inainte de casatorie, cu contract cu plata in rate.Platit inainte de casatorie 30% si in timpul casatoriei 70% cu suma de "X" lei.Instanta constata dreptul de creanta asupra ratelor platite in timpul casatoriei pentru partea adversa, mie revenindu-mi de drept apartamentul meu.Acest apartament a fost vandut in timpul casatoriei cu suma de "Y" lei, suma pe care eu mi-am insusit-o in totalitate.
Expertul contabil desemnat pentru a calcula acest drept de creanta aplica procentul de 70% al ratelor platite impreuna la suma "Y".Este corect? Exista baza legala pentru a calcula la valoarea de vanzare a apartamentului si nu la valoarea de cumparare?De ce nu calculaza la suma "X"?
Care este baza legala a acestui calcul?
Multumesc?
Buna ziua domnilor experti, chiar nu exista suport legal pentru calculul acestei creante???
La termenul anterior partea adversa si-a exprimat "profundul dispret" pentru modul de calcul facut de expertul contabil, calcul in care a aplicat ponderea la valoarea de vanzare a apartamentului...
Si o idee ( daca nu mai mult ) m-ar putea ajuta..
Multumesc!