avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... \"Drept de creanta\" asupra bunului propriu....
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

"Drept de creanta" asupra bunului propriu....

Buna ziua domnilor experti, ma adresez dumneavoastra cu o problema spinoasa:
Dosar partaj,subiect apartament bun propriu,dobandit inainte de casatorie, cu contract cu plata in rate.Platit inainte de casatorie 30% si in timpul casatoriei 70% cu suma de "X" lei.Instanta constata dreptul de creanta asupra ratelor platite in timpul casatoriei pentru partea adversa, mie revenindu-mi de drept apartamentul meu.Acest apartament a fost vandut in timpul casatoriei cu suma de "Y" lei, suma pe care eu mi-am insusit-o in totalitate.
Expertul contabil desemnat pentru a calcula acest drept de creanta aplica procentul de 70% al ratelor platite impreuna la suma "Y".Este corect? Exista baza legala pentru a calcula la valoarea de vanzare a apartamentului si nu la valoarea de cumparare?De ce nu calculaza la suma "X"?
Care este baza legala a acestui calcul?
Multumesc?
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 13:18, 6 Mai 2010
Expertul se raporteaza la valoarea de circulatie actuala a bunului imobil , luand in calcul si gradul de uzura.
Multumesc pentru raspunsul promt, dar unde anume scrie acest lucru?Care este temeiul juridic?
Buna ziua domnilor experti, chiar nu exista suport legal pentru calculul acestei creante???
La termenul anterior partea adversa si-a exprimat "profundul dispret" pentru modul de calcul facut de expertul contabil, calcul in care a aplicat ponderea la valoarea de vanzare a apartamentului...
Si o idee ( daca nu mai mult ) m-ar putea ajuta..
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul uzura bun mobil retroactiv? anniela anniela Buna ziua, intr-un proces civil de partaj instanta a incuviintat emiterea unei adrese catre expert pentru a calcula gradul de uzura al unui bun la data de ... (vezi toată discuția)
Trunchiere expertiza - admisibilitate anniela anniela Buna ziua domnilor experti, Pe scurt, dosar civil, expertize efectuate de catre experti desemnati contabil si evaluator,partea adversa doreste ca instanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament barbarian1 barbarian1 Buna ziua. Vreau sa va expun succint un caz: Domnul X se casatoreste si are un copil. Apoi, domnul x divorteaza si se casatoreste cu doamna y care avea, ... (vezi toată discuția)