avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Trunchiere expertiza - admisibilitate
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Trunchiere expertiza - admisibilitate

Buna ziua domnilor experti,

Pe scurt, dosar civil, expertize efectuate de catre experti desemnati contabil si evaluator,partea adversa doreste ca instanta sa admita 1/2 din fiecare expertiza.
Mai concret: la expertul evaluator doreste ca instanta sa admita expertiza a 1/2 din bunurile mentionate in IAP, motivand ca restul bunurilor nu le-a aratat expertului deci nu trebuie sa le expertizeze...( evident, fiind cuprinse in obiectivele expertizei, expertul desemnat le-a evaluat luand pretul pietei etc.) si la expertiza contabila fiind vorba de calculul dreptului de creanta asupra banilor obtinuti din vanzarea unui apartament ( demonstrat fiind faptul ca partea adversa si-a insusit intreaga suma din vanzare ) partea adversa doreste ca instanta sa retina din expertiza contabila numai prima parte ( imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei cu un pret - sa zicem 1 leu - si vandut tot in timpul casatoriei - sa zicem cu 10 lei ) in care se face vorbire de pretul de cumparare. Cu alte cuvinte, partea adversa ar vrea ca dreptul de creanta sa se calculeze la valoarea de cumparare a imobilului...Si mai concret, am cumparat o casa cu 1 leu, am vandut-o cu 10 lei, partea adversa a luat cei zece lei si mie vrea sa-mi revina 0.5 lei ( partajul se face 50 - 50% conform hotararii instantei ).
Poate instanta acepta aceste trunchieri?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:44, 12 Noiembrie 2010
Bunuruile nearatate expertului,daca s-a dispus de instanta sa fie expertizate,acesta este obligat prin lege sa le evalueze ipotetic,conform descrierii partilor si verificand in diverse cataloage.
In situatia in care exista pareri diferite ale partilor expertul poate efectua calculul in doua variante,urmand ca instanta ,in functie si de celelalte probe administrate sa se pronunte asupra variantei pe care o considera legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul uzura bun mobil retroactiv? anniela anniela Buna ziua, intr-un proces civil de partaj instanta a incuviintat emiterea unei adrese catre expert pentru a calcula gradul de uzura al unui bun la data de ... (vezi toată discuția)
Un expert contabil poate face in colaborare cu un expert constructii o expertiza a unui ap?? radu132 radu132 sant intr-un proces de partaj a unia apartament , judecatoare a dat IAP 70% eu 30% judecatoarea a ales un expert partea adversa a cerut sa vina cu un expert ... (vezi toată discuția)
"drept de creanta" asupra bunului propriu.... anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez dumneavoastra cu o problema spinoasa: Dosar partaj,subiect [u]apartament bun propriu[/u],dobandit inainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)