avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... un expert contabil poate face in colaborare cu un ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

un expert contabil poate face in colaborare cu un expert constructii o expertiza a unui ap??

sant intr-un proces de partaj a unia apartament , judecatoare a dat IAP 70% eu 30% judecatoarea a ales un expert partea adversa a cerut sa vina cu un expert asistent .
AU facut expertiza impreun cei doi experti semnand amandoi, problema este ca expertul lor este contabil neavand voie cred eu logic ca expertiza este nula ????
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
radu132, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:46, 23 Mai 2014
este vorba despre o evaluare in situatia data
un inginer poate proceda la o expertiza din punct de vedere tehnic ( daca apartamentul este sigur din punct de vedere al normelor de securitate, ca exemplu), din punct de vedere al valorii, expertiza o intocmeste un evaluator care, poate fi si contabil ( cei mai multi sunt economisti)
pai el este autorizat sa faca expertize contabile NU EXPERTIXE APARTAMENTE????
In mod normal trebuiau intocmite 2 rapoarte de expertiza tehnica judiciara, chiar daca convocarea partilor s-a facut la aceeasi data, ora.
Fiecare expert raspunde la obiectivele fixate de catre instanta pentru specializarea pe care o detine si pentru care este autorizat de catre MJ, chiar daca obiectivele stabilite de catre instanta sunt comune (pe acelasi document - adresa de anuntatre expert).
Expertul parte, acceptat de catre instanta de judecata, va participa la expertiza, numai pentru specializarea pe care o detine si daca este de acord cu concluziile raportului, il va semna impreuna cu expertul desemnat de catre instanta. Daca nu este de acord, va intocmi un raport separat, in care va mentiona de ce nu este de acord cu concluziile raportului intocmit de catre expertul desemnat de catre instanata (ambii experti trebuie sa aiba aceeasi specializare). Ambele rapoarte se depun impreuna.
Faceti observatii la raportul de expertiza comun intocmit de catre expertii desemnati de catre instanta si mentionati punctul dvs. de vedere. Depuneti observatiile scrise, la dosarul cauzei, prin arhiva tribunalului, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza si evaluare ContSters315143 ContSters315143 Am nevoie de un expert -parte care sa fie si expert tehnic judiciar in specialitatea constructii (expertiza casa)si evaluator ANEVAR.(evaluare apartament ... (vezi toată discuția)
Inlocuire expert eugen82 eugen82 Daca un expert face un raport de expertiza in mod evident neptrofesionist, cu erori grosolane pe care le poate constatata orice persoana fara pregatire, ... (vezi toată discuția)
Expert evaluare pagube Doru Roman Doru Roman Daca cineva ne-a produs pagube prin inundatie in apartament, cine poate face o expertiza a pagubelor inainte sa merg la tribunal sa incep procesul? Sa ... (vezi toată discuția)