avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mosteniri

cum pot sa dezbat mostenirea daca fratele meu nu vrea
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:59, 28 Aprilie 2010
Buna ziua !
Prin deschiderea unei actiuni in instanta.
Va sfatuiesc sa apelati la asistenta prin avocat.
Cu stima !
Puteti incepe procedurile de dezbatere a succesiunii notariale , prin depunerea documentelor la notariatul ultimului domiciliu al defunctului (nu e necesar acordul fratelui) . In termen de 6 luni fratele dvs. trebuie sa-si manifeste optiunea de acceptare sau renuntare la mostenire .
O alta varianta este initierea unei actiuni in instanta pt dezbaterea mostenirii .
Din punct de vedere legal, oricare dintre mostenitori poate cere deschiderea mostenirii. Dezbaterea succesiunii se poate face la notar, dar daca spuneti ca nu va intelegeti cu fratele dvs., atunci aceasta se va putea face numai pe calea unei actiuni in justitie.
dezbaterea succesiunii se realizeaza astfel :
1. la notar cand toti succesorii se inteleg .
2. instanta de judecata in cazul in care succesorii nu sunt de acord . in acest caz va trebui sa investiti instanta cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral si stabilirea calitatii de mostenitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)