avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun dobandit in timpul casatoriei sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun dobandit in timpul casatoriei sau nu?

Buna ziua!
Un cuplu vrea sa achizitioneze prin programul Prima Casa o locuinta. Nu sunt casatoriti. Titularul ar fi el, iar codebitorul ea. Daca dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare (peste cateva luni) s-ar casatori, acel apartament in cazul unui divort va fi considerat bun dobandit in timpul casatoriri de ambii soti?

multumesc,

Hajnalka
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii si nu devin niciodata bunuri comune supuse unui eventual partaj.

Proprietar in acest caz este titularul contractului.
Nu, pt ca nu este luat in timpul casatoriei, ci in timpul concubinajului(comuniune consensuala).Dar ambii ar purtea solicita in caz de divort un drept de creanta, functie de aportul fiecaruia!
nu
In actul de vanzare cumparare pot aparea ambii , ca parti contractante.
(va exista o cota parte individualizata din dreptul de proprietate).
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Drepturi in concubinaj claudymaria claudymaria M-am impacat cu fostul sot dupa ce am divortat si avem deja 4 ani de impacare, timp in care am mai facut inca un copil. Ce drepturi am eu avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Concubinul meu a facut credit ipotecar fiind singurul debitor. dupa casatorie voi avea si eu dreptul la apartament? VASILELOREDANA VASILELOREDANA Concubinul meu a facut un credit pt o casa la BT.Banca i-a dat ok-ul pt avans, a acordat avansul propietarului, avans la care am participat si eu. insa eu nu ... (vezi toată discuția)