avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept imobil mostenit

Buna ziua ,
sotul meu a dobandit prin mostenire testamentara un imobil dar in plus , la masa succesorala s-au prezentat si alti mostenitori legali care au cerut ori cota parte din imobilul in discutie , ori avand in vedere faptul ca pers decedata avea datorii fata de ei , suma de bani ce li s-ar fi cuvenit in scopul stingerii datoriei
Motiv pt care , sotul meu impreuna cu mine , am decis de comun acord sa fac un credit bancar (eu fiind singura pers cu venituri in familie)ai ceilalti mostenitori sa fie despagubiti , in final apart a fost mostenit in totalitate de sot .Tot aici mentionez faptul ca in momentul platii datoriei catre ceilalti mostenitori , sotul meu a redactat un doocument notarila din care a rezultat ca suma de bani platita in scopul sus mentionat a fost furnizata de bine din creditul bancar facut .
In fine , intrebarea ar fi :
1. in eventualitatea unui divort , ce drepturi as avea eu asupra apartamentului mostenit de el ?
2. exista posibilitatea ca apart sa fie vandut fara stirea mea ? adica , ar tb sa inregistrez la cartea funciara documentul notarial facut din care rezulta sursa banilor?

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:25, 28 Aprilie 2010
Bunurile obtinute de unul dintre soti prin mostenire, nu se impart. Nu se va putea partaja acest partament in opinia mea, ci ,probabil , pe baza inscrisului pe care l-ati intocmit, veti avea un drept de creanta, adica , sotul va trebui sa va returneze suma de bani cu care ati contribuit la despagubirile catre ceilalti mostenitori.
Va doresc sa nu ajungeti la divort. In aceasta situatie , bunul dobandit prin mostenire este bun propriu si nu intra in categoria bunurilor partajabile. Mostenitorul poate vinde vinde imobilul fara acordul dvs.
nu aveti cum sa notati in CF acea declaratie notariala. declaratia respectiva poate constitui cel mult un inceput de dovada, in cazul unui proces de aprtaj, privind contributia dvs. baneasca la despagubirea celorlalti succesori .
in acest ca, dvs. veti putea invoca doar un drept de creanta , in raport cu suma de bani respectiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea in partaj a unui imobil dobandit dupa divort, dar platit cu banii comuni cuziamusia cuziamusia Se poate include intre bunurile a partajar un imobil dobandit de catre fosta sotie, dupa divort, dar platit 100% cu banii comuni obtinuti in timpul ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Partaj sau vanzare apartament pe cale amiabila daca exista un imprumut de la banca facut de amandoi sotii inainte de divort gabrela37 gabrela37 avem un apartament cu trei camere ,bun dobandit in timpul casatoriei si acum trei luni am divortat dupa 18 ani de casnicie,avem doi copii care sunt ... (vezi toată discuția)