avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj sau vanzare apartament pe cale amiabila daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj sau vanzare apartament pe cale amiabila daca exista un imprumut de la banca facut de amandoi sotii inainte de divort

avem un apartament cu trei camere ,bun dobandit in timpul casatoriei si acum trei luni am divortat dupa 18 ani de casnicie,avem doi copii care sunt incredintati mie dupa divort,avem si un imprumut la banca pe care eu nu il pot plati singura si fostul sot vrea sa vindem apartamentul sa dam banii in doua.NU stiu ce sa fac,pierdem multi bani la partaj ma gandesc ca trebuie sa imi ramana ceva bani macar sa pot cumpara ceva unde sa locuiesc cu copiii.Va rog sfatuiti-ma,banca trage numai de mn sa platesc pt ca sotul sta la parintii lui si nu raspunde la telefon
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:48, 17 Iunie 2011
daca nu il puteti despagubi pe fostul sot pt partea lui, nu vad alta posibilitate decat sa vindeti apartamentul, sa dati banii bancii si ce ramane sa impartiti pe jumatate.
daca apartamentul este bun comun, n-aveti ce face, va tb efectuat un partaj .
o solutie era sa-l despagubiti pe fostul sot cu o suma de bani si sa faceti partajul pe cale amiabila. inteleg insa ca nu va permiteti, astfel incat pentru a evita sa platiti taxele de aprtaj in instanta indicat ar fi sa vindeti imobilul si sa impartiti banii ulterior.
poate reusiti sa cumparati o garsoniera macar . :sorry:
Intradevar, este trist dar adevarat, Situatia este in dezavantajul dv. pe moment. Dar puteti, introduce o actiune de partaj bunuri mobile, unde puteti solicita sa fie citata si. Dupa parerea mea cred ca nu aveti venituri foarte mari. In cursul solutionarii cererii solicitati printr-o alta cerere "ajutor public judiciar"prin care puteti solicita "scutirea de plata taxei de timbru" si chiar si un aparator din barou,care sa va reprezinte in proces, Avocat care il va plati instanta.:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj masina Iris_64 Iris_64 in anul 2007 am achizitionat o masina printr-un credit auto care era pe numele meu,urmanad ca eu sa platesc ratele automat din salariu,iar sotul era trecut ca ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)