avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolului

buna ziua la toti utilizatori.
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfatdaca se poate .
In data de 25 feb.2010 am facut prostia si am condus baut ma orit politia am suflat a rezultat in etilotest 0,62 in aeru expirat am fost la spital am dat 2 probe de sange la interval de 2 ore la politie am dat declaratie . Nu am facut acciden sau ceva rau in viata mea .La 2 zile ma suna politaiu si imi pune daca am bani sa platesc sangele160 ron ceia ce am facut nu mi sa dat chitanta nimic dupa 3 saptamini a venit rezultatu singelui man speriat 1,70 prima 1,50 a doua proba .
Intrebarea mea este daca nu ma prezint cu un avocat finca nu am bani este posibil; sa-mi dea cu executarea pedepsei {ce as pati} multumesc mult .
Nu am antecedente penale
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
best_valy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:02, 8 Iunie 2010
Depinde daca dvs. aveti ori nu antecedente penale, daca veti da dovada de oatitudine sincera, cooperanta, de regret fata de fapta comisa, daca veti putea face rost de unele referinte bune..de la locul de munca. Fiindca veti fi chemat si audiat de procuror . Nu depinde neaparat de avocat...daca nu va permiteti, trebuie sa tineti cont de aspectele pe care vi le-am mentionat si asa, veti putea obtine eventual doar o amenda penala...nu as crede sa va dea ceva cu suspendare..insa, nu se stie niciodata. Succes.
Deocamdata dosarul este inca in stare de cercetare, nu cred ca procurorul l-a solutionat si va si trimis in judecata.
In cazul in care veti primi citatie de la Judecatorie, atunci sigur veti avea nevoie de un avocat, pentru ca fapta este penala si puteti fi condamnat .
La alcolemia, care v-a fost comunicata, va trebuie inca din faza de UP avocat sa va reprezinte.
Succes!
Avand in vedere ca nu va permiteti un aparator, puteti solicita sa vi se acorde unul din oficiu (atata timp cat faceti dovada ca nu aveti veniturile necesare); oricum, nu as vrea sa ma substitui magistratului, dar ma indoiesc sincer ca se va da o sentinta penala de condamnare cu executare atata timp cat nu s-a produs un prejudiciu anume, nu aveti antecedente, aveti o atitudine sincera, detineti un loc de munca si altele!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Daca au trecut mai mult de 30 de minute din momentul in care ai fost oprit, iti recomand sa soliciti calculul retroactiv al alcoolemiei. Valoarea de 1,7 la mie in sange stabilita ulterior valorii etilotestului indica f clar ca alcoolemia ta la momentul opririi era mai mica decat 1,7. Cere acest calcul pentru ca e f important ca nivelul real al alcoolemiei sa fie stabilit cat mai aproape de momentul in care ai fost oprit.
Una e sa ai 1,7 si alta e sa ai 1,3. La 1,7 ai sanse f mari sa fii condamnat, pe cand la 1,3, daca ai circumstante atenuante: fara eveniment rutier, fara cazier, daca ai o atitudine cooperanta cu organele de urmarire penala) e posibil sa obtii o scoatere de sub urmarire penala.
Oricum, in cel mai rau caz risti o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei, care si aceasta se pronunta tot in functie de nivelul alcoolemiei (cu cat e mai mica cu atat cuantumul pedepsei va fi mai mic, kiar si sub minimul special).
In concluzie, solicita neaparat acest calcul. Numai bine.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Alcoolemie mare la volan derek_jr2007 derek_jr2007 am fost depistat cu o alcolemie de 0,92 la etilotest. la ce valori poate ajunge la proba biologica? si ce masuri juridice atrage? nu am mai avut antecedente, ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie / sub influenta alcoolului nae 46 nae 46 Buna ziua am si eu o intrebare.am un prieten care a facu accident de circulatie cu victime si ia iesin in echilotest 1.07 ce se poate intampal cu el si ... (vezi toată discuția)