avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie / sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie / sub influenta alcoolului

Buna ziua
am si eu o intrebare.am un prieten care a facu accident de circulatie cu victime si ia iesin in echilotest 1.07 ce se poate intampal cu el si apropo fata e la buc la spital cu picioarele rupte
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters148855 , utilizator 20:04, 15 Iulie 2010
Buna ziua.Daca la etilotest a avut alcoolemia 1,07 rezultatul alcoolemiei in sange va fi de peste 2 la mie.Functie de particularitatile dosarului se poate solicita o recalculare a alcoolemiei.
O pedeapsa cu inchisoarea - probabil cu suspendare - in functie de circumstantele reale in care s-a produs fapta si de cele personale avute anterior...lipsa antecedentelor, o atitudine sincera si despagubirea persoanei vatamate constituie circumstante atenuante care vor fi avute in vedere de instanta la individualizarea pedepsei.
Se poate cere si o recalculare a alcoolemiei...dar ar fi indicata angajarea unui aparator specializat!

avocat Radu Stan
concentratia alcoolului din aerul expirat (”etilotest”) nu implica neaparat o valoare dubla in sange, este gresita aceasta opinie!! se poate cere un calcul retroactiv daca exita un interval mai mare de timp intre oprirea de catre politie si recoltarea primei probe de sange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua,am fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0.51 ... Driga marius Driga marius Buna ziua,am fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0.51 alcool pur în aerul expirat după recoltare probele de sânge a rezultat o concentrație de ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni alcool la volan aandreea aandreea In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul ... (vezi toată discuția)