avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire SRL cu asociat unic si administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire SRL cu asociat unic si administrator neasociat!! Help pls

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema:

Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. Asociatul unic al SRL(unic administrator in actul constitutiv) a scris actul de constituire al SRL fara a mentiona ca administrator persoana x, cea care a rezervat denumirea viitoarei SRL. Cum se poate inregistra SRL ?

Se poate face un act aditional la actul constitutiv in care asociatul unic sa numeasca ca administrator al SRL persoana x? Va rog sa-mi oferiti un model pentru acest act aditional!

Astept raspunsuri si sugestii si la adresa de email: corbul60@yahoo.com si va multumesc anticipat.
Decizie de asociat unic...
Oricum, daca faci prostii de genul e trecut x administrator, dar in fapt administreaza y (si mai faci un contract cu y pentru asta, fara vreo decizie a asociatului unic inreg la reg com etc), s-ar putea sa ai probleme cu stabilirea raspunderii admin in caz de ceva. Faceti, oameni buni, lucrurile cum trebuie...
Daca vi se pare mult sa va luati un avocat sau sa mergeti la biroul unic pentru sfaturi juridice, sa vedeti ce mult o sa platiti tot un avocat ca sa va spele naivitatea sau ignoranta anterioara!!! In dreptul romanesc treburile juridice trebuie rezolvate "cu toate diligentele", altfel se poate face prezumtie de culpa ori chiar lipsa unor diligente poate constitui culpa.

Buna ideea anterioara, numiti 2 administratori pe perioade diferite, va salveaza de reactualizarea actului peste un an. Insa nu uitati sa treceti si care sunt puterile fiecaruia, este important.
;)
Multumesc pentru sfaturi!

Mai am cateva nelamuriri la care va rog sa-mi oferiti sfaturi:

Actul constitutiv al unui SRL in care sunt trecuti 2 administratori: asociat unic(cu puteri depline) si administrator neasociat(cu mandat de x ani si puteri depline) e corect?

In lege spune ca, in cazul unui srl cu 2 administratori, trebuie mentionat dacă ei urmează să-si exercite împreună sau separat puterile conferite in actul constitutiv. Dar daca ambilor administratori li s-au conferit puteri depline mai trebuie mentionat cum anume urmeaza sa-si exercite aceste puteri .. depline, impreuna sau separat?

Acest act trebuie sa fie semnat si de administratorul neasociat, sau numai de asociatul unic?

Astept recomandari cu privire la acest tip de contract, cum e bine sa-l faci, ce clauze sunt cele mai importante, etc!
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2007
corbul60, utilizator
Pai noi abia ti-am spus sa faci asa si cum vrei sa credem ca nu e "corect"?

In lege spune ca, in cazul unui srl cu 2 administratori, trebuie mentionat dacă ei urmează să-si exercite împreună sau separat puterile conferite in actul constitutiv. Dar daca ambilor administratori li s-au conferit puteri depline mai trebuie mentionat cum anume urmeaza sa-si exercite aceste puteri .. depline, impreuna sau separat?

Acest act trebuie sa fie semnat si de administratorul neasociat, sau numai de asociatul unic?

Astept recomandari cu privire la acest tip de contract, cum e bine sa-l faci, ce clauze sunt cele mai importante, etc!
Multumesc.

Sincer, mie nu-mi prea pare ca stii cu ce se mananca acest act constitutiv... Daca el este un act incheiat de asociatul unic al societatii, cum doamne iarta-ma sa-l semneze si administratorul?

Puteri depline inseamna ca el isi poate exercita puterile conferite in actul constitutiv singur. E cam acelasi lucru, dar legislatia rom ma face sa fac precizarea clara prin folosirea termenilor din legea 31; de regula spun ca x, administratorul 1, are puteri depline pe care si le exercita singur in administrarea soc, semnatura sa fiind opozabila tertilor si angajand deplin societatea... Asa si pentru al doilea.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Multumesc AVLIL, sunt la inceput in domeniu si nu vreau sa fac nici o greseala, de aceea prefer sa apelez la sfaturile unor oameni mai experimentati ca mine :">

Partea din actul constitutiv care ma intereseaza arata asa:

Art.10 CONDUCEREA, ADMINISTRAREA SI REPREZENTAREA SOCIETATII
(1) Conducerea, administrarea si reprezentarea societatii se va realiza de catre:
a) asociatul unic dl. xxxxxxx, cetatean roman, nascut la data de xx.xx.xxxx in xxxx, judetul xxx, si domiciliat in xxxx, Str. xxxx, Nr. xx, Bl. xx, Sc. xx, Ap. xx, judetul xxxxx, identificat cu BI seria xx nr. xxxxx, eliberat de Politia xxx, la data de xx.xx.xxx, CNP xxxxxxxxxxxxx, cu puteri nelimitate.
b) dl. xxxx, cetatean roman, nascut la data de xx.xx.xxxx in xxxx, judetul xxxxx, si domiciliat in xxx, Str. xxxxx, Nr. xxx, Bl. xx, Sc. xx, Ap. xx, judetul xxxxxx, identificat cu CI seria xx nr. xxxxxx, eliberata de Politia xxx, la data de xx.xx.xxxxx, CNP xxxxxxx, cu puteri nelimitate, numit pentru un mandat de 4 ani, care poate fi reinnoit, daca nu intervine revocarea expresa din partea asociatului unic.

Ar mai trebui specificat ceva in acest articol? Este absolut necesar sa specific in actul constitutiv drepturile si obligatiile administratorului neasociat?

Va multumesc pentru sfaturi.
trebuie specificat daca administratorii au su nu puteri egale:((

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din firma leader.olt.florentinac leader.olt.florentinac Buna ziua, Are cineva un model de hotarare AGA pentru retragerea unui asociat dintr-un SRL? Din cei doi asociati unul doreste sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Decizii administrator cass4 cass4 am urmatoarea situatie in srl fondat de mama mea in 1991,am fost cooptata in 1992,in 1997 am devenit asociat unic si adm cu puteri depline. in 2001 am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca brenduta brenduta buna ziua!ma ajuta cineva cu un model de cerere chemare in judecata a bancii pt constattarea clauzelor abuzive si recuperarea platii nedatorate?ma refer la ... (vezi toată discuția)