avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit si fond sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit si fond sanatate

Buna ziua,
In cazul unui contract de colaborare artistica in care la un venit brut se aplica numai un impozit de 10% iar persoana respectiva nu are contract de munca ce trebuie sa mai plateasca la fisc li la casa de sanatate , ce declaratii depune si cand?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:23, 29 Aprilie 2010
Pentru venitul din 2009 depuneti la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul Declaratia 200 privind veniturile realizate in 2009, pana pe data de 17.05.2010.
La aceasta declaratie, anexati si o adeverinta de la platitorul de venit, in care acesta mentioneaza faptul ca a retinut 10% impozit, precum si valoarea acestui impozit.
Impreuna cu Declaratia 200, trebuie sa depuneti si Declaratia 220 privind veniturile pe care estimati ca le veti realiza in 2010.
Formularele mentionate le gasiti aici:
Declaratia 200 [ link extern ]
Declaratia 220 [ link extern ]

Dupa ce primiti de la administratie decizia de impunere, mergeti cu aceasta decizie, cu declaratia de venit la Casa de Sanatate. Veti plati 5,2% pentru veniturile realizate in 2009.
Formularul pentru declaratia mentionata il gasiti aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din practicarea profesiilor liberale - 2013 Laura Ciobeica Laura Ciobeica Avocatnet a publicat un articol foarte bine structurat pentru toate veniturile impozabile din Romania din care am extras pentru noi traducatorii, autorizati ... (vezi toată discuția)
Pfa - asigurari de sanatate - cum se completeaza formularul wasssu wasssu Pentru PFA, cum se completeaza formularul pe baza deciziilor de impunere (anticipate si anuale)? Exista pe undeva un exemplu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)