avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA despre prestarea de servicii pt o firma din Uniunea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

despre prestarea de servicii pt o firma din Uniunea Europeana

O firma neplatitoare de TVA cu sediul in Romania presteaza servicii pentru o firma din uniunea europeana. Serviciile sunt prestate in strainatate. Cifra de afaceri este sub 35.000 de euro.

As avea urmatoarele intrebari :

1. Conform modificarilor din Codul Fiscal pentru anul 2010 - trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA pentru activitatea de prestari servicii chiar daca nu am cifra de afaceri de 35000 euro?

Cum ma afecteaza modificarile Codului Fiscal fiind neplatitor de TVA?

2.Ce declaratii trebuie sa depun?

Va multumesc.

O zi frumoasa! :D
Cel mai recent răspuns: ursuloaica , utilizator 22:49, 24 Mai 2010
1. da

2. decl 390

nu va afecteaza modificarile codului fiscal pentru activitatile din romania, singura modificare este cea legata de inreg in scopuri tva pt servicii intracomunitare
firma platitoare de tva presteaza catre o firma din Franta cu cod valid de TVA (usuca cherestea).Trebuie factura cu sau fara TVA,se declara in 390,in decl 300 la ce rand se inscrie?
astept un raspuns urgent va rog frumos
Factura se face fara TVA (taxare inversa) se rapoarteaza in declaratia 390 si se trece in randul 3 in decontul de TVA.
multumesc;o sa iau de buna ce mi-ati spus,dar informativ vreau sa va spun ca intre timp am sunat la finante si mi-a spus ca trebuie facuta cu tva;:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor inracomunitari - firma neplatitoare de tva Irisz67 Irisz67 Am o firma neplatitoare de TVA (cu cifra de afaceri sub 35.000 EUR) care efectueaza servicii de intermediere (sume infine, 200 lei/luna) carte un agent ... (vezi toată discuția)
Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)