avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Registrul operatorilor inracomunitari - firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Registrul operatorilor inracomunitari - firma neplatitoare de TVA

Am o firma neplatitoare de TVA (cu cifra de afaceri sub 35.000 EUR) care efectueaza servicii de intermediere (sume infine, 200 lei/luna) carte un agent economic platitor de TVA dun UE.
- trebuie sa cer inregistrare TVA in stat UE
- trebuie sa depun formularul 390
- agentul ec. din UE trebuie sa plateasca TVA, desi firma mea care emite factura este neplatitoare TVA?
- sa ma inregistrez in registrul operatorilor intracumunitari?

Multumesc pentru ajutor.
Edit
Cel mai recent răspuns: Irisz67 , utilizator 18:23, 27 Iulie 2010
In caz ca trebuia sa cer cod TVA si sa depun formularul 390, si pana in prezent nu am facut, cum sa procedez?
trebuia sa va inregistrati in scopuri tva pentru prestare de servicii intracomunitare, incepand cu 1 ian 2010 si sa depuneti de fiecare data decl. 390.

solicitati acum:
-inregistrarea in scop tva, cf art 153^1 cod fiscal
-inscrierea in ROI
Va multumesc.
Pentru facturile emise pana azi, ce sa fac?
Cum sa fac sa ameliorez greseala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it, achizitii intracomunitare pt uz propriu bb22 bb22 Sunt PFA cu norma de venit in IT, neplatitor de TVA. Facturez in general catre firme din UE si USA, mai putin Romania. Intrebarea mea se refera insa nu la ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)