avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Frati pot cere drept de vizita pt fratele sau?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Frati pot cere drept de vizita pt fratele sau?

Am o sora de 9 ani care este din partea tatalui. Tatal meu are drept de vizita dar de trei ani nu a mai vazut-o pe sora mea si nici eu. Mar interesa daca eu ca sora pot sa cer drept de vizita? Ea (soara) este acum in Herculane si eu in Arad, mama ei a dus-o acolo ca mama e de acolo si ea s-a dus in Germania si a lasat-o la unul dintre frati ei. Am sunat la ei in Herculane si am cerut nr de tel de la mama fetei sa vb cu ea cum si cand pot sa o vad si sa vb cu ea la tel, dar nu vor ei sau nu vrea mama sa vb cu mine asta nu stiu. Ieri cand am sunat nu au mai raspuns la tel ci mau respins. Eu si sora mea am fost foarte apropriate si in ani astea in care nu am vazut-o mi-a lipsit foarte mult si de multe ori visam ca o intalnesc. Va rog datim vesti bune, va multumesc:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:23, 29 Aprilie 2010
Legea nu va permite sa obtineti asa ceva.Dar, de ce nu vorbiti cu tatal d-voastra sa faca uz de dreptul sau si cu aceasta ocazie sa o puteti vedea si d-voastra?
Aceeasi opinie am si eu in sensul ca avand in vedere ca tatal are stabilit un drept de vizita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila isi poate astfel valorifica acest drept , ocazie cu care o puteti vedea si dvs.Mai mult decat atat, in cazul in care nu i se permite tatalui sa-si vada fiica acesta poate formula o plangere penala in baza art.307 al.2 c.p privind nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Parerea mea este ca fratii sau surorile au acest drept.
Dar trebuie prin instanta daca nu se poate altfel...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - amenințări de la sora tatălui meu Paraschiv Ramona Paraschiv Ramona buna ziua sunt o fata de 17 ani ..tatal meu a cazut inkis in luna martie iar mama mea este decedata ...eu am 5 frati 2 gemene de 4 ani o sora de 11 ani un ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort cu minori Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Doresc sa stiu daca Instanta a hotarat ,, locuinta minorilor la mama, tatal pastrandu-si dreptul de a avea legaturi personale cu minori … cu privire la ... (vezi toată discuția)
Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere si crestere a copilului teo06 teo06 buna ziua,am o problema cu fostul sot care nu doreste sa mai plateasca pensia pentrul copilul nostru.noi am divortat la notar in luna aprilie acolo noi am ... (vezi toată discuția)