avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta divort cu minori

Doresc sa stiu daca Instanta a hotarat ,, locuinta minorilor la mama, tatal pastrandu-si dreptul de a avea legaturi personale cu minori … cu privire la minori autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti … obliga tatal la plata pensiei de intretinere catre minori. ’’ fara a face vreo referire la un program de vizitate sau incredintare a copiilor catre mine, fosta sotie imi poate interzice sa ii vad pe copii si sa vad conditiile in care locuiesc? Motiveaza ca raudele ei nu imi permit accesul pe proprietatea acestora acolo unde si-a declarat domiciliul. Fiul meu cel mare vrea sa ramana cu mine, practic cand apuc sa vb cu el la tel cateva minute ma implora sa il iau la mine pentru totdeauna. Minorul cel mare are sapte ani, iar fratele lui un an si jumatate. Fiul meu cel mic nici nu stie cine sunt practic. L-am vazut de max sapte ori iar ca timp cca o ora de cand s-a nascut. Fosta sotie mi-a zis ca va cere restrictie daca mai sun sa intreb de copii asa de des adica la cca o saptamana. Ce m-ati sfatui sa fac. Eu am renuntat Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:15, 20 August 2013
Amestecati putin lucrurile, asa ca se impune sa le lamurim.
Potrivit dispozitiilor noului cod civil, instanta stabileste odata cu desfacerea casatorie si cererile accesorii divortului cum sunt stabilirea locuintei minorilor, exercitarea autoritatii parintesti, pensia de intretinere in favoarea minorilor , numele ce va fi purtat de soti dupa desfacarea casatoriei si stabilire unui program de vizita, in cazul in care se solicita .
Nu intamplator, am lasat la sfarsit stabilirea programului de vizita in favoarea minorilor, pentru ca in cazul dvs., nefiind solicitat un astfel de program, instanta in mod corect a mentionat in dispozitiv ca "tatal pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu minorii".
Cu alte cuvinte, la acest moment, daca mama minorilor nu va permite vizitarea minorilor prin buna intelegere, este necesar sa promovati o noua actiune, pe calea careia sa solicitati stabilirea unui program de vizita al minorilor, pentru ca altminteri nu o puteti obliga.
In privinta fiului cel mare care va implora sa-l luati la dvs., nu-mi dau seama cum s-a ajuns la situatia aceasta, pentru ca fie nu ati solicitat ca locuinta acestuia sa fie stabilita la dvs., fie nu v-ati aparat corespunzator, pentru ca imi inchipui ca in situatia in care ar fi fost ascultat de instanta cu privire la optiunea sa de a locui cu unul din cei doi parinti, si-ar fi exprimat dorinta de a locui cu dvs. ( minorii pot fi ascultati chiar si sub varsta de 10 ani pentru motive temeinice).
Ca sa conchid, pentru program il puteti solicita pe cale unei alte actiuni, iar pentru fiul de mare, in functie de cum evolueaza lucrurile si apar imprejurari noi care nu au fost avute in vedere de instanta, puteti promova o noua actiune pe calea careia sa solicitati ca locuinta acestuia sa fie stabilita la dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dar la locuinta copiilor ati fost si nu v-a primit cineva? Sau doar ii sunati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare custodie. ContSters200656 ContSters200656 Buna seara, Am o intrebare. Sunt in curs de divort cu 2 copii. fata are 10 ani baiatul 4 ani. pentru a scuti fata de a merge in fata instantei am hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmin carmin buna ziua, sunt o mamica disperata,am doi copii,unul mic de doar doi ani,am pierdut serviciul dupa cei doi ani de stat ac.cu copilul,intru in somaj,voi avea ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)