avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,
sunt o mamica disperata,am doi copii,unul mic de doar doi ani,am pierdut serviciul dupa cei doi ani de stat ac.cu copilul,intru in somaj,voi avea un venit destul de mic...
pe sotul meu l-am prins cu prietena noastra de familie,traieste cu ea de ceva timp...

l-am dat afara,iar ca razbunare nu mai da niciun ban la copii.el are banii,are un serviciu bun.

acum intreb si eu,pot sa il dau in judecata pentru pensie?
fara a divorta pentru ca nu am banii de divort...:(
daca ma duc la judecatoria sectorului de care apartin pot sa ma prezint fara avocat?

atunci cand voi divorta pot cere despagubiri?
eu in urma a tot ce s-a intamplat am avut de suferit un accident vascular (aici este o poveste lunga)

Cel mai recent răspuns: carmin , utilizator 13:17, 6 Ianuarie 2013
Da , se poate stabili pensia de intretinere.

Sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu material sau moral prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa-l despagubeasca. In acest caz, instanta tutelara solutioneaza cererea prin hotararea de divort.

Totodata, in cazul in care divortul este pronuntat din culpa comuna a sotilor sau fara a se stabili culpa lor, oricare dintre ei va putea beneficia de o prestatie compensatorie, care sa compenseze, in masura in care este posibil, diferentele importante pe care divortul le-ar determina in modul de viata al celui care o solicita.

De asemenea, prestatia compensatorie va putea fi ceruta de sotul reclamant atunci cand divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului parat.

Prestatia compensatorie nu se va putea solicita decat odata cu desfacerea casatoriei.

La stabilirea prestatiei compensatorii se va tine seama atat de resursele sotului care o solicita, cat si de mijloacele celuilalt sot din momentul divortului, de efectele pe care le are sau le va avea lichidarea regimului matrimonial, precum si de orice alte imprejurari previzibile de natura sa le modifice, cum ar fi varsta si starea de sanatate a sotilor, contributia la cresterea copiilor minori pe care a avut-o si urmeaza sa o aiba fiecare sot, pregatirea profesionala sau posibilitatea de a desfasura o activitate producatoare de venituri.

Promovati actiune de stabilire a pensiei alimentare pe calea ordonantei si solicitati ca pensia sa fie retinuta direct din salariul debitorului.
daca ma duc maine dimineata la judecatoria sector 3 pot depune cererea?
cam in cat timp se pronunta?
il cheama in instanta?
sa trimit cererea la adresa care sta el acum? sau pe adresa lui din buletin? adica la noi ac?
stiti cat costa?
am de stat la coada acolo?
voi merge cu copilul dupa mine
intreb atatea detalii pentru ca sunt complet pe dinafara,habar-nu am ce si cum...??

va multumesc frumos de ajutor
cererea se depune pe registratura, e la etj 1, se sta un pic la coada, program e numai pana la ora 12-13.
nu se achita taxa de timbru.
cererea se depune in 2 ex, indicati adresa din buletin a sotului, dar si cea la care locuieste efectiv ( daca o cunoasteti ).
Ca acte depuneti copie dupa buletinul dvs, certificatul de nastere al copilului, poate si dovada ca v-ati pierdut locul de munca si ce acte considerati dvs.
Poate ar fi mai bine sa va redacteze un avocat cererea
O puteti trimite si prin posta sa nu stati atat la cozi cu copilul dupa dv.
Inteleg ca nu aveti bani de divort, desi nu e o avere dar inteleg... ce va faceti insa daca domnul se supara si baga el divortul, va trebui sa va aparati si e tot costul ala, stiti?

Ar fi buna macar o consultatie sau o redactare actiune, costurile le recuperati, in principiu, in dosar.
Pana atunci, la judecare, trimiteti un mail sotului in care ii aratati ca ar fi de preferat sa va intelegeti omeneste, altfel mai primeste si cheltuieli de judecata pe langa plata pensie. Poate intelege omeneste sau apeleaza el la un avocat care nu-i poate spune decat ca e in dezavantajul lui sa nu achite pensie...

Alte discuții în legătură

Alegerea variantei corecte de divort mafi42 mafi42 Buna ziua ! Urmeaza sa am procesul de divort foarte curand.In urma divortului amiabil eu urmeaza sa primesc custodia copilului minor .Mai avem inca un copil ... (vezi toată discuția)
Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort magdabuc magdabuc buna ziua,m-am despartit de sotul meu care este plecat din tara,in comun nu avem decat un copil de 3 ani si jumatate.Intrebarea mea este daca pot baga divort ... (vezi toată discuția)